Først solgte han Siri til Apple. Nå har Dag Kittlaus solgt sitt nye eventyr til Samsung.

Norske Dag Kittlaus er en av personene bak Viv.
Norske Dag Kittlaus er en av personene bak Viv. Bilde: YouTube/TechCrunch
6. okt. 2016 - 07:44

Samsung melder at de har inngått en avtale om å kjøpe opp Viv Labs, et selskap som står bak en digital assistent kalt Viv.

Bak Viv står nordmannen Dag Kittlaus, Adam Cheyer og Chris Brightman, tre personer som i sin tid skapte Apples taleassistent Siri. De tre forlot Apple en tid etter at Siri bli kjøpt opp av Apple i 2010, og startet Viv i 2012, skriver Techcrunch.

En rekke store selskaper som Google, Microsoft, Apple og Amazon satser for tiden hardt på denne typen taleassistenter basert på kunstig intelligens og maskinlæring. Det har tidligere gått rykter om at både Google og Facebook skal ha vært interessert i Viv, som nå altså ble kjøpt opp av Samsung.

Satser på virtuelle, personlige assistenter

Samsung skriver i en pressemelding at avtalen viser at selskapet nå virkelig satser på virtuelle personlige assistenter, og at avtalen er en del av Samsungs visjon om å bruke kunstig intelligens (AI) i et åpen økosystem på tvers av alle sine produkter og tjenester.

Ifølge Samsung vil Viv bli brukt til å forenkle brukergrensesnittene i selskapets produkter, blant annet ved at Viv skal forstå sammenhenger og på den måten kunne gi mest mulig nyttige forslag og anbefalinger. Viv forstår i likhet med andre taleassistenter naturlig språk og har evne til maskinlæring, altså at assistenten blir «smartere» over tid. Men ifølge skaperne skal Viv i enda større grad enn Siri være i stand til å lære seg mer om brukeren, for eksempel hva slags mat vedkommende foretrekker, slik at den kan anbefale restauranter basert på dette.

Den digitale assistenten skal være laget med både forbrukere og utviklere i tankene, og Samsung har planer om å integrere Viv-teknologien i alt fra hvitevarer til «ha-på-dingser» (wearables). 

Viv-grunnleggerne Kittlaus, Cheyer og Brigham vil som en del av avtalen jobbe tett sammen med Samsungs Mobile Communications-avdeling, men skal likevel jobbe uavhengig under dagens ledelse. 

Prisen på oppkjøpet er ikke kjent. Viv vil fortsette å eksistere som eget selskap, eid av Samsung.

Her kan du lese mer om Viv: 
Viste frem Viv, en «Siri» på stereoider »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.