Samsung klar med nye kamera-telefoner

Her er Samsungs lanseringsplaner fremover. Selskapets nye telefoner har en bedre type skjermer og kamera-sensor enn hva Nokia foreløpig tilbyr.

Koreanske Samsung er i skuddet. Selskapets salg vokser med rakettfart og i motsetning til flere konkonkurrenter kan selskapet skryte av et overskudd. Mye skyldes innovativt design, men deler kan også skyldes høyere kvalitetet og færre reparasjoner enn konkurrentene.

Les også


Samsung står nå klar med en ny supertelefon som skal forbedres gjennom tre lanseringer. Før juleaften, lover Samsung Norge, kommer den første versjonen. SGH-S100 er en brett-opp-telefon med en 2,1 tommer stor fargeskjerm som kan vise 65.000 farger. Telefonen har også GPRS og Java for spill og nytte-programmer og prisen vil ligge på rundt 5000 kroner. Men denne første modellen mangler kamera.

Det kommer i oppgraderingen, som ellers er helt lik. I løpet av januar/februar kommer SGH-V200 med en ny type skjerm og kamera-sensor. Skjermen av den bedre TFD-typen som minner om den skjermtypen bærbare PC-er har. TDF er en ny, strømsparende versjon av TFT-skjermen som brukes i bærebare PCer


Selskapet har også gått et skritt videre når det gjelder kameraet. Det ligger skjult i hengselen på telefonen (hullet på nedsiden av antennen). I kameraet ligger det en CCD-sensor som skal gi bedre bilder enn hva andre kameratelefoner klarer, men selskapet oppgir foreløpig ikke noen oppløsning. Trolig har telefonen også mulighet for å sende og motta MMS-beskjeder.Les mer om SGH-V200

Til sommeren kommer det tredje oppgraderingen, P400, der du kan rotere og brette skjermen helt rundt. Målene er 91x48x23 mm og telefonen veier 105 gram.

Telefonen kommer trolig i salg i juli og prisen ser foreløpig ut til å bli 6000 kroner, forteller Samsung Norge til digi.no.

Til toppen