Samsung lager avansert Linux-mobil

Men det er ikke snakk om Android denne gangen.

Samsung lager avansert Linux-mobil

Men det er ikke snakk om Android denne gangen.

Mobiloperatøren Vodafone introduserte i dag en omfattende synkroniseringstjeneste for selskapets kunder. Tjenesten kalles Vodafone 360 og skal rulles ut i åtte europeiske land før jul.

I den forbindelse skal selskapet også selge en ny og kraftig mobiltelefon under navnet Vodafone 360 H1. Mobilen produseres av Samsung og vil ta i bruk den Linux-baserte plattformen LiMo Release 2 (R2).

LiMo, som utvikles av en stiftelse hvor blant annet en rekke mobilprodusenter er medlemmer, er allerede tatt i bruk av en rekke mobiler fra Motorola, Nec og Panasonic, men har fått lite oppmerksomhet sammenlignet med for eksempel Android-plattformen.

Både Samsung og Vodafone er LiMo-medlemmer. Mobilen selskapene skal lansere sammen med Vodafone 360-tjenesten kan bidra til LiMo-plattformen mer kjent. Vodafone 360 H1 ser ut til å bli en godt utstyrt smarttelefon.

Mobilen vil ha en 3,5 tommer stor AMOLED-skjerm (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode) med WVGA-oppløsning (800×480 punkter) og støtte for 16 millioner farger og multitouch.

Den vil støtte HSDPA med 7,2 Mbit/s nedlastinghastighet, HSUPA med opplastingshastighet på inntil 5,6 Mbit/s, og være utstyrt 5 megapiksel kamera med LED-blits, autofokus og mulighet for videoopptak med 720p-oppløsning. Mobilen har også A-GPS-mottaker og støtte for WLAN, Bluetooth 2.0, USB 2.0 og avspilling av en rekke video- og lyd-formater.

Vodafone 360 H1 produsert av Samsung.
Vodafone 360 H1 produsert av Samsung.

Den interne lagringsplassen er på 16 gigabytes, noe som kan utvides med microSD-kort på opptil 32 gigabyte.

Applikasjonsprosessoren er en TI OAMP 3430 klokket til 600 MHz, som blant annet skal akselerere 2D- og 3D-grafikken.

Mobilen, som er basert på spesifikasjoner fra Vodafone, måler 58 x 115,8 x 13,2 mm, veier 134 gram og har et batteri med kapasitet på 1500 mAh. Dette skal holde til en taletid over 3G på mer enn 400 minutter og en standbytid på opptil 19 døgn.

Mobilen er utstyrt med nettleser fra Opera, FlashPlayer, men også en widgetmotor basert på WebKit. Den leveres også med IBM J9 Java med multitasking-støtte.

Det vil være mulig for utviklere å lage applikasjoner til mobilen ved hjelp av et eget SDK (Software Developer Kit).

Til toppen