Samsung må betale mer til Apple

Men ikke like mye som Apple opprinnelig ble tilkjent.

Samsung må betale mer til Apple
Erstatningen etter første runde av rettssaken mellom Apple og Samsung i USA er nå endelig bestemt. Bilde:

En fortsettelse av den amerikanske rettssaken mellom Apple og Samsung, som opprinnelig ble avsluttet i august i fjor, har gått en ukes tid ved en delstatsdomstol i California.

I mars i år reduserte dommer Lucy Koh erstatningen Apple opprinnelig ble tilkjent fra 1 049 343 540 dollar til 598 908 892 dollar. Begrunnelsen var at Koh mente at juryen hadde beregnet det resterende erstatningsbeløpet feil.

Den nye rettssaken har derfor blitt arrangert for å få en ny beregning av den delen av erstatningen som Koh holdt tilbake.

Kravet fra Apple i den nye rettssaken var på 380 millioner dollar, mens Samsung mente det beløpet burde være 52 millioner dollar. Det faktiske beløpet, som ble bestemt av juryen, ble derimot satt til 290 456 793 dollar.

I en uttalelse som er gjengitt av CNET News, sier Apple at kjennelsen forteller Samsung at kopiering har en pris. Samsung ble kjent skyldig i å ha krenket flere av Apples patenter og mønsterbeskyttelser.

Samsung mener på sin side at erstatningsbeløpet i stor grad ble basert på et patent som nylig har blitt underkjent av det amerikanske patentkontoret.

Det er liten tvil om at Samsung vil anke saken.

    Les også:

Les mer om: