Samsung med API for S5-fingersensoren

Vil la tredjepartsutviklere bruke fingeravtrykk for autentisering.

Samsung med API for S5-fingersensoren
Samsung Galaxy S5 sin fingeravtrykkleser blir nå åpnet for tredjepartsutviklere via et API. Bilde: Kirsti Østvang/DinSide.no

Forleden dag ble Samsung Galaxy S5 presentert på Mobile World Congress i Barcelona. En av nyvinningene er den nye fingeravtrykkleseren som gjør at telefonen kan låses opp ved å sveipe fingeren over hjem-knappen; nesten på samme måte som den nye hjem-knappen fungerer på iPhone 5s.

Les også: Slik fungerer fingeravtrykkleseren på iPhone

Mens Apple lagrer en hashverdi av fingeravtrykket på selve systembrikken og ikke virker å ha noen umiddelbare planer om å gi andre tilgang (det kan kun brukes for å låse opp telefonen og autorisere kjøp i iTunes-butikken), har Samsung på et utviklerarrangement i Barcelona presentert sitt Pass API der tredjeparter får tilgang til fingeravtrykksensoren.

Med API-et kan man gjøre følgende:

  • Be om gjenkjenning av fingeravtrykk
  • Avbryte gjenkjenning av fingeravtrtykk
  • Verifisere at fingeravtrykket samsvarer med fingeravtrykket lagret på telefonen
  • Kalle Samsungs funksjon for å registrere nytt fingeravtrykk dersom det ikke er blitt registrert

Da telefonen ble lansert, var også PayPal en av Samsungs samarbeidspartnere, som da vil få støtte for godkjenning av transaksjoner ved at man sveiper fingeren over sensoren. Siden dette API-et nå er tilgjengeliggjort, vil det være rimelig å anta at mange andre utviklere også vil bake inn denne funksjonaliteten i sine apper.

Samsung har også lansert API-er for helsefunksjoner, bevegelsessensorer og mer til. Hele API-et finner du her.

    Les også:

Les mer om: