FORBRUKERTEKNOLOGI

Samsung med dobbel harddisk-rekord

Samsung har lansert to nye harddiskprodukt som hver for seg setter ny rekord.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juni 2007 - 12:24

For under to uker siden annonserte harddiskprodusenten Seagate en ny Barracuda-harddisk som har en lagringskapasitet på 250 GB per plate. Dette var nye rekord for et kommersielt tilgjengelig produkt. Den største utgaven av harddisken har fire plater og kan til sammen lagre 1 TB med data.

    Les også:

I går lanserte Samsung en lignende produktserie med navnet SpinPoint F1. Denne serien toppes av en harddisk som kan lagre 1 TB med data på bare tre plater. Hver plate kan altså lagre over 333 GB med data. De øvrige 1 TB-diskene på markedet har hele 5 plater. Med fem plater vil Samsung kunne levere harddisker med lagringskapasitet på over 1,6 TB.

Harddisken leveres med SATA 3Gb/s-grensesnitt, 32 MB cacheminne og har en rotasjonshastighet på 7200 rpm.

Anbefalt utsalgspris i USA er 399 dollar, omtrent 2400 kroner + mva.

Men Samsung satte i går en enda en ny rekord da selskapet lanserte harddisk-familien Spinpoint N2 Series. Dette er 1,8 tommer store harddisker, beregnet for blant annet små, bærbare PC-er, videokameraer, mobiltelefoner og større MP3-spillere. Toppmodellen i serien skal være den første i dette formatet som rommer 120 GB med data.

Harddiskene har en rotasjonshastighet på 4200, 8 MB cacheminne og leveres med PATA/ZIF-grensesnittet. Den har en søketid på 15 ms og bruker to sekunder på å spinne opp.

120 GB-modellen leveres nå fra Samsung og har en anbefalt utsalgspris på 249 dollar, omtrent 1500 kroner + mva.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.