MOBILTELEFONER

Samsung med ekstra sikker Galaxy-telefon for bedrifter

Foto: Samsung
15. jan. 2019 - 07:06

Samsungs mobilmodell Galaxy A8 befinner seg i det øvre sjiktet av mellomsegmentet og retter seg mot de som ikke har lyst til å betale fullt så mye som toppmodellene koster. I en pressemelding har Samsung nå kunngjort en ny, bedriftsrettet utgave av telefonen.

Den nye varianten har fått navnet Galaxy A8 Enterprise Edition og har først og fremst et fokus på bedre sikkerhetsløsninger enn den vanlige utgaven av mobilen, i tillegg til enhetsadministrering.

Fire års sikkerhetsoppdateringer

Telefonen gir blant annet brukerne fire års kontinuerlige, omfattende sikkerhetsoppdateringer gjennom Samsungs sikkerhetsplattform Knox 2.9 og Samsungs Enterprise Device Program (EDP).

Det er dog verdt å merke seg at det dreier seg om fire år fra det globale lanseringstidspunktet, som var januar 2018. Dermed gjenstår det altså tre år på nåværende tidspunkt.

Knox 2.9 har tidligere fått gode skussmål av blant andre analyseselskapet Gartner, som ga plattformen solide karakterer på blant annet nettverksikkerhet, kryptering og app-tillatelser.

I tillegg kommer Galaxy A8 Enterprise Edition med Knox Configure, som er en skybasert tjeneste som gjør det mulig å konfigurere mobile enheter etter de spesifikke behovene man har i bedriften.

  Foto: Samsung

Verktøy for IT-administratorer

Med denne løsningen er det mulig for alle enhetene som brukes av de ansatte å hente ned konfigurasjonene automatisk via enten WiFi eller mobilnettet.

Mobilen leveres videre med Samsung E-FOTA (Enterprise Firmware-Over-The-Air) – en løsning som er beregnet på å gi IT-administratorer enkle verktøy for å kontrollere programvaren på mobilene.

Av tekniske spesifikasjoner har Galaxy A8 for øvrig en åttekjerners Exynos 7885-prosessor, 5,6-tommer skjerm med oppløsning på 2220 x 1080, 32 GB lagringsplass og 4 GB minne. Hovedkameraet er på 16 megapiksler, og i fronten er det en dobbel løsning med 16 og 8 megapiksler.

Galaxy A8 Enterprise Edition er ute på markedet nå og her en veiledende norsk pris på 3690 kroner.

Les også: Intel kombinerer SSD og lynraskt Optane-minne på samme pinne »

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.