BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung med hybride harddisker i januar

Samsung viser fram hybride harddisker denne uka, men vil ikke lansere produktet før til neste år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. mai 2006 - 14:09

Samsung har som tidligere omtalt forsket en hel del på muligheten for å utstyre harddisker med et cacheminne som ikke er flyktig. Dette betyr at dataene forblir i minnet selv om strømmen skrus av.

Denne uken, under Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) i Seattle, viser selskapet fram to utgaver av harddisken, utstyrt med henholdsvis 128 og 256 MB NAND-basert flashminne.

De hybride harddiskene skal i første rekke møte to store behov blant PC-brukere - forlenget batteritid og redusert oppstartstid for operativsystemet. Ifølge Samsung vil oppstartstiden reduseres med 8 til 25 sekunder sammenlignet med konvensjonelle harddisker, og batteritiden i bærbare PC-er forlenges med 20 til 30 minutter.

Bruk av de hybride harddiskene avhenger støtte fra maskinens operativsystem. Microsoft har annonsert støtte for teknologien, Windows ReadyDrive Technology, i Windows Vista. Samsungs planer om å lansere de hybride harddiskene i januar 2007 sammenfaller med den planlagte lanseringen av Microsofts nye operativsystem. Prøveproduksjon skal starte opp allerede neste kvartal.

I vanlig bruk vil platene i harddisken bare rotere hver gang cacheminnet er fullt eller når det er behov for å hente data som ikke finnes i cacheminnet eller systemminnet. Samsung mener at platene bare vil måtte rotere noen få sekunder med 10 til 20 minutters mellomrom. Flashminnet som benyttes er Samsungs eget OneNAND-minne som støtter en lesehastighet på 108 megabytes i sekundet og skrivehastighet på 18 megabytes i sekundet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.