Samsung med hybride harddisker i januar

Samsung viser fram hybride harddisker denne uka, men vil ikke lansere produktet før til neste år.

Samsung viser fram hybride harddisker denne uka, men vil ikke lansere produktet før til neste år.

Samsung har som tidligere omtalt forsket en hel del på muligheten for å utstyre harddisker med et cacheminne som ikke er flyktig. Dette betyr at dataene forblir i minnet selv om strømmen skrus av.

Denne uken, under Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) i Seattle, viser selskapet fram to utgaver av harddisken, utstyrt med henholdsvis 128 og 256 MB NAND-basert flashminne.

De hybride harddiskene skal i første rekke møte to store behov blant PC-brukere - forlenget batteritid og redusert oppstartstid for operativsystemet. Ifølge Samsung vil oppstartstiden reduseres med 8 til 25 sekunder sammenlignet med konvensjonelle harddisker, og batteritiden i bærbare PC-er forlenges med 20 til 30 minutter.

Bruk av de hybride harddiskene avhenger støtte fra maskinens operativsystem. Microsoft har annonsert støtte for teknologien, Windows ReadyDrive Technology, i Windows Vista. Samsungs planer om å lansere de hybride harddiskene i januar 2007 sammenfaller med den planlagte lanseringen av Microsofts nye operativsystem. Prøveproduksjon skal starte opp allerede neste kvartal.

I vanlig bruk vil platene i harddisken bare rotere hver gang cacheminnet er fullt eller når det er behov for å hente data som ikke finnes i cacheminnet eller systemminnet. Samsung mener at platene bare vil måtte rotere noen få sekunder med 10 til 20 minutters mellomrom. Flashminnet som benyttes er Samsungs eget OneNAND-minne som støtter en lesehastighet på 108 megabytes i sekundet og skrivehastighet på 18 megabytes i sekundet.

Til toppen