Samsung med rekordraskt flashlager

Samsung har mer enn doblet den maksimale skrivehastigheten til selskapet minste harddiskerstatter.

Samsung med rekordraskt flashlager

Samsung har mer enn doblet den maksimale skrivehastigheten til selskapet minste harddiskerstatter.

Mange har tro på at flashbaserte datalagre vil kunne erstatte harddisker i bærbare PC-er om noen år, når prisen er blitt betydelig lavere. Flashminne-basert lagring har mange fordeler i forhold til harddisker, samtidig som ulempene stadig blir mindre og færre.

Denne uken kunngjorde Samsung at selskapet har laget flashminne-baserte SSD-er (Solid State Drive) med 1,8 og 2,5 tommers formfaktor med kapasitet på 64 GB. SSD-ene skal være de første utstyrt med SATA II-grensesnitt og skal ha en sekvensiell skrivehastighet på 100 megabytes per sekund. Den sekvensielle lesehastigheten skal være på 120 megabytes per sekund.

Til sammenligning har Samsungs 1,8-tommers harddisker lese- og skrivehastigheter innen området 22 til 48 MB/s.

Den nye SSD-en kombinerer 50 nanometer SLC-flashminne (Single-Level-Cell) på 8 gigabit per brikke med en SATA-kontroller Samsung har utviklet og støtteprogramvare.

Den 1,8 tommer store SSD-en skal ha et effektforbruk på 0,7 watt, noe som er litt mer enn tidligere modeller, men likevel bare halvparten av det en like stor harddisk krever. Vekten skal være på mellom 15 og 40 gram, avhengig av modell, og enheten skal tåle vibrasjoner på opptil 20 G med en frekvens på inntil 2000 Hz, noe som langt overgår det en harddisk tåler.

Bildet nedenfor viser 2,5-tommersutgaven.

Til toppen