BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung med rekordstor minnemodul

Samsung annonserte nylig at selskapet har utviklet minnemoduler av typen FB-DIMM med rekordstor kapasitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. des. 2005 - 12:34

Samsung skal ha utviklet verdens første minnemodul av typen FB-DIMM (Fully Buffered Dual In-line Memory Module) med samlet kapasitet på 8 GB. Modulen er laget ved å sette sammen 32 DDR2-minnebrikker, hver med en kapasitet på 2 gigabit. Ifølge EE Times skal modulen være den med høyest tetthet noen sinne for servere. Dette er spesielt nyttig ved bruk i rackservere med begrenset plass.

FB-DIMM regnes som nestegenerasjon minnestandard for servere. Det er ventet at både Intel og AMD skal komme med serverprosessorer som vil støtte denne minneteknologien i 2006 eller 2007.

    Les også:

FB-DIMM skal kunne prosessere data dobbelt så raskt som minne med dagens RDIMM-teknologi (Registered Dual In-line Memory Module). Sammen med minnebrikkene integreres en logisk brikke, AMB (Advanced Memory Buffer), som dobler hastighetene på dataoverføringene til og fra minnemodulen, ved å kommunisere direkte med minnekontrolleren til systemet. AMB gjør det også mulig for systemene å støtte opptil åtte minnemoduler, sammenlignet med fire som er det maksimale for RDIMM-teknologien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.