Samsung med rekordstor OLED-skjerm

Samsung annonserte torsdag at selskapet har utviklet verdens største panel basert på OLED-teknologien.

Samsung annonserte torsdag at selskapet har utviklet verdens største panel basert på OLED-teknologien.

I januar skrev digi.no at Samsung hadde laget verdens største OLED-panel (Organic Light-Emitting Diode) med HD-oppløsning. Den gangen var det snakk om et panel på 21 tommer.

Nå har Samsung utviklet et nytt, aktiv matrise OLED-panel, som er nesten dobbelt så stort, 40 tommer. Panelet skal være egnet for bruk i flate tv-er. Panelet skal drives av et bakplan laget av amorf silisium (a-Si) som skal gi kort responstid med lavt effektforbruk.

Oppløsningen til panelet er kanskje litt skuffende. 1280x800 piksler (WXGA) er betydelig mindre enn de 1920x1080 pikslene (WUXGA) 21-tommers panelet fra januar, men likevel tilstrekkelig for å vise HDTV-oppløsningen 720p (1280x720 punkter, progressiv).

Det nye panelet er produsert ved Samsung fjerde generasjons produksjonslinje og skal gi skjermen alle de tradisjonelle egenskapene ved den emitterende OLED-teknologien. Dette skal inkludere en stor innsynsvinkel, lav tykkelse på panelet og intet behov for fargefilter eller bakgrunnsbelysning. Samsung understreker også fordelene med å benytte standard a-Si-teknikker, som skal være langt rimeligere å benytte enn polysilisiummetodene som til nå er blitt brukt i OLED-produksjonen.

    Les også:

Den nye prototypen skal ha en maksimal lysstyrke på 600 nits, en sort-hvitt kontrastforhold på 5000:1 og et fargeregister på 80 prosent. Panelet er så tynt at framtidige tv-er basert på det vil kunne være mindre enn tre centimeter tykke.

Panelet vil bli vist fram under Society for Information Display (SID) 2005 International Symposium, Seminar and Exhibition i Boston i neste uke.

Til toppen