Samsung med tøffere mobil

Samsung planlegger en ny mobiltelefon som skal være godt egnet for bruk i friluft.

Samsung med tøffere mobil

Samsung planlegger en ny mobiltelefon som skal være godt egnet for bruk i friluft.

Samsung kommer i mars med en mobil som skal tåle å bli brukt utendørs en norsk høstdag. Den kommende mobilen M110 skal nemlig kunne tåle en vannsprut eller to, og er ifølge Samsung laget for å bli brukt av friluftsmennesker og håndverkere, som nok ofte bruker mobilen i mer utsatte omgivelser enn mange andre.

Mobilen skal være sertifisert i henhold til beskyttelsessertifiseringen IP-54. Mobilen graderes i målingen av motstandskraft mot vann til fire på en skala til syv. Dette innebærer at dekselet beskytter mot vannsprut, vel og merke dersom ingen eksterne kabler er tilkoblet og at dekslene over tilkoblingspunktene er lukket.

I tillegg kvalifiserer mobilen til den nest høyeste kategorien (5 av 6) for beskyttelse mot små partikler.

M110 har et gummibelagt deksel som også skal beskytte mot støt. Batteriet skal kunne låses fast, slik at det ikke faller ut dersom mobilen faller i bakken. Bildeskjermen skal være herdet, slik at faren for at den knuses eller får hakke eller riper, reduseres.

Nummertastene skal være opphøyd og ha tydelig trykkmotstand. Dette skal gjøre det enklere å bruke mobilen selv om brukeren har hansker på.

Mobilen er ellers relativt enkelt utstyrt. Den har ikke støtte for Edge eller 3G, men leveres med VGA-kamera, FM-radio og Bluetooth-støtte. Dessuten har den en innebygd lommelykt og en karabinkrok.

Mobilen støtter Samsungs uTrack-funksjon, som sender en tekstmelding til et forhåndsdefinert nummer dersom SIM-kortet til mobilen byttes. Meldingen inneholder mobilnummeret knyttet til det nye SIM-kortet, noe som skal kunne gjøre det mulig å spore opp mobilen, dersom den er blitt stjålet.

Vekten er oppgitt til 95 gram. Taletiden er på opptil 8 timer, mens standbytiden skal være på inntil 400 timer. Forventet utsalgspris er 1350 kroner.

Til toppen