TELEKOM

Samsung med utfordrer til HTC Touch

Samsung avduket i dag en ny Windows-mobil med berøringsskjerm, GPS-mottaker og mye minne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. juni 2008 - 13:48

HTCs Windows-baserte smartmobiler med berøringsskjerm og mye funksjonalitet får nå konkurranse fra Samsung. Selskapet kunngjorde i dag at det allerede denne måneden slipper Omnia i900-modellen i Sydøst-Asia. Til Norden kommer modellen først i oktober.

Omnia-mobilen er basert på Windows Mobile 6.1 Professional og markedsføres som en multimediemobil. Avhengig av utgave leveres den med opptil 16 gigabytes lagringsplass, spor for microSD-kort og 3,2 tommers berøringsskjerm med WQVGA-oppløsning (240 x 400). Ved berøring skal skjermen vibrere lett.

Mobilen har støtte for musikkfilformatene MP3, AAC, AAC+, WMA, AMR, i tillegg til OGG, samt videoformatene DivX, XviD, H.263, H.264, WMV og MP4.

Brukergrensesnittet består av to deler, enten en fast, ikonbasert meny eller et åpent skrivebord som kan utformes av brukeren ved hjelp av widgets og ikonbaserte snarveier. Mobilen har et akselometer som viser brukergrensesnittet i høyde- eller breddformat etter hvilken vei mobilen holdes. Som nettleser kan brukeren velge mellom Internet Explorer og Opera. Inkludert er også Microsoft Office.

Mobilen har ellers støtte for 7,2 Mbit/s turbo-3G, Bluetooth A2DP, WLAN og USB 2.0. Den leveres med GPS-mottaker, FM-radio og et 5 megapikslers kamera med fotolampe, autofokus og funksjoner for ansiktsgjenkjennelse, geotagging av bilder og panoramafotografering.

Mobilen støtter også den trådløse DLNA-standarden (Digital Living Network Alliance) som skal gjøre det enklere for ulike apparater å utveksle informasjon. Mobilen kan for eksempel overføre bilder trådløst til TV-er som er klargjort for DLNA. Fram til i fjor høst var 1400 ulike produkter blitt DLNA-sertifisert.

Omnia i900 har målene 112 x 56,9 x 12,5 millimeter. Vekt og pris er ikke oppgitt. Men de tilsynelatende noe enklere modellene TouchWiz F480 og Soul, som begge lanseres i Norden denne sommeren, har begge en veiledende pris på 5000 kroner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.