Samsung-mobil med ny type tyverisikring

Samsung-mobil med ny type tyverisikring

Samsung annonserte i dag en ny 3G-telefon med en ny funksjon for å avsløre mobiltyver.

Samsung kommer i juli på markedet med den nye 3G-mobilen Z400. Det mest oppsiktsvekkende ved denne modellen virker å være en ny funksjon som vil kunne avsløre tyven hvis mobilen blir stjålet.

- Dersom du setter et fremmed sim-kort inn i mobilen, sender Z400 automatisk det mobilnummer som det nye sim-kortet har, til to valgfrie nummer. Dermed blir det lettere å spore tilbake til sin tapte mobil dersom den skulle bli stjålet, sier Michael Alström, nordisk produktmarkedssjef for Samsungs mobiltelefoner, i en pressemelding.

Z400 er forøvrig en 19,2 millimeter tykk framskyvbar mobil med kamera på to megapiksler, Bluetooth-støtte og 30 MB innebygd minne. Den støtter også eksterne minnekort. Skjermen er på to tommer og har en oppløsning på 240x320 piksler (QVGA). Den kan vise 262 tusen forskjellige farger. Mobilen støtter både UMTS og Edge.

Mobilen kan blant annet vise filformater fra Microsoft Office-pakken.

Den har musikkspiller som skal støtte flere av de vanligste formatene, og støtter flymodus, slik at blant annet musikkspilleren også kan brukes ombord i fly.

Modellen måler 96,7 x 47,8 x 19,2 millimeter og veier 107 gram. Den skal ha en samtaletid på inntil 3,7 timer og en standbytid på inntil 320 timer. Veiledende pris i butikken skal være omtrent 3600 kroner.

Til toppen