Samsung-mobil selger enda bedre enn ventet

Har allerede solgt mer enn ti millioner av Galaxy-toppmodellen.

Samsung-mobil selger enda bedre enn ventet
Galaxy S III er allerede en salgssuksess for Samsung. Bilde: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Samsung skal allerede i forrige uke ha nådd milepælen for ti millioner solgte eksemplarer av smartmobilen Galaxy S III, som kom på markedet i blant annet Euroopa i slutten av mai. Det opprinnelige målet var å passere denne milepælen innen to hele måneder.

Det er Shin Jong-kyun, president for Samsungs divisjon for informasjonsteknologi og mobilkommunikasjon, som forteller dette Yonhap News.

Dermed selges Galaxy S III enda raskere enn den forsatt svært populære forgjengeren, Galaxy S II. Denne passerte 10 millioner-milepælen først fem måneder etter salgsstarten.

Det må nevnes at Galaxy S III har raskere kommet på markedet i flere land enn forgjengeren, men også at Samsung hadde leveringsproblemer i de første ukene etter S III-salgsstarten , ikke minst med den blå utgaven.

Ti millioner på knapt to måneder er imponerende, men trolig ingen rekord. Apple solgte fire millioner eksemplarer av iPhone 4S den første helgen etter at den kom på markedet i begynnelsen av oktober i fjor. I løpet hele fjerde kvartal i fjor solgte Apple 37 millioner iPhone-mobiler, men dette inkluderer også tidligere modeller.

Lumia

Med det samme vi er inne på salgstall, kan det nevnes at analyseselskapet Strategy Analytics forsøker å se lyspunkter i Nokias Lumia-salg.

I en rapport med en tilhørende pressemelding, skriver selskapet at Lumia-salget har høyere i de tre første kvartalene etter lanseringen enn det som var tilfellet for både den første utgaven av iPhone og Samsungs første Android-mobiler.

Strategy Analytics mener at det har blitt solgt 6,9 millioner Lumia-mobiler i de tre første kvartalene. Dette stemmer godt med Nokias egne, ikke helt presise tall.

Det ble solgt 3,7 millioner av den første iPhone-utgaven i de tre første kvartalene. Dette tallet stemmer brukbart med det Apple selv har oppgitt i de relevante kvartalsrapportene.

Strategy Analytics oppgir at Samsung solgte 1,3 millioner eksemplarer av selskapets Android-mobiler i de tre første kvartalene. Dette tallet er vanskeligere å verifisere. Den første Android-mobilen til Samsung het Galaxy (i7500) og kom i andre kvartal av 2009. Senere samme år kom Galaxy Spica (i5700), samt de operatørspesifikke modellene Moment (SPH-M900, solgt av Sprint) og Behold II (kun solgt av T-Mobile).

Analytikere i Strategy Analytics mener at dette viser at salgsstarten for Lumia-modellene utgjør en oppmuntrende start, og at noe av pessimismen rundt Nokias bruk av Windows Phone kan være overdreven.

Salgstall for Nokia Lumia-mobiler, Apple iPhone og Samsungs Android-mobiler de tre første kvartaler etter introduksjon på markedet.
Salgstall for Nokia Lumia-mobiler, Apple iPhone og Samsungs Android-mobiler de tre første kvartaler etter introduksjon på markedet. Bilde: Strategy Analytics

Spørsmålet er om situasjonen for Nokias Lumia-mobiler i dag på noen som helst måte kan sammenlignes med situasjonen for særlig iPhone i 2007.

Nokia har lansert fire Lumia-modeller i til sammen 50 land. iPhone var bare tilgjengelig i seks land det første året, og kun i USA fra mellom juni og november 2007.

Apples iPhone var dessuten et helt nytt produkt, med et helt nytt og ukjent operativsystem. Windows Phone-mobiler kom på markedet mer enn et år før Nokia begynte å tilby det.

Noe mer relevant er det nok å sammenligne med Samsungs Android-oppstart. I juni 2009 hadde et temmelig begrenset antall Android-mobiler vært i salg i ni måneder, en situasjon som i alle fall ligner noe på den Windows Phone og Nokias Lumia-modeller er i nå. Sånn sett så gjør jo Nokias Lumia-mobiler det veldig godt sammenlignet med Samsung Android-mobiler i 2009. I dag er Samsung markedsleder, ikke bare innen Android-mobiler, men i det samlede smartmobilmarkedet.

Men samtidig må man tenke på at smartmobilmarkedet har vokst enormt i disse årene. Ifølge Canalys ble det solgt 120 millioner smartmobiler i tredje kvartal i fjor, mens tallet for samme kvartal i 2009 var på drøyt 41 millioner.

    Les også:

Les mer om: