Samsung-ras etter dom

Aksjemarkedet frykter konsekvensene.

Apple har fått blod på tann etter rettsseieren de anla mot Samsung i California. Nå vil Apple få en dommer til å stoppe det sørkoreanske elektronikk-konglomeratets nye flaggskip, Galaxy S III. Hele 70 milliarder av børsverdien til Samsung har forsvunnet etter at Apple vant rettsaken.
Apple har fått blod på tann etter rettsseieren de anla mot Samsung i California. Nå vil Apple få en dommer til å stoppe det sørkoreanske elektronikk-konglomeratets nye flaggskip, Galaxy S III. Hele 70 milliarder av børsverdien til Samsung har forsvunnet etter at Apple vant rettsaken. (Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg/Getty Images/All Over Press)

Aksjemarkedet frykter konsekvensene.

Aksjene til det sørkoreanske teknologikonglomeratet Samsung falt kraftig mandag, etter at det ble kjent at selskapet tapte rettsaken Apple hadde anlagt mot dem i San Jose, California. Kursen stupte 7,7 prosent, det største fallet på fire år.

Dette representerer et verdifall på 12 milliarder dollar, over 70 milliarder norske kroner. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken? Aksjemarkedet frykter hva den endelige dommen vil inneholde og hvilke konsekvenser dette kan få for selskapet.

Samsung ble av en jury funnet skyldig i å ha krenket flere av Apples patenter og Samsung er idømt å betale en erstatning på 1,05 milliarder dollar. Det er enda uklart om Samsung også blir dømt til å fjerne noen av produktene fra det amerikanske markedet. Det eneste som er klart er at Samsung vil anke ved første og beste anledning.

Kjennelsen fra juryen overrasket alle siden den kom så raskt etter at hovedforhandlingene var avsluttet. Etter bare tre dagers drøftelser, etter en sak som har pågått i tre uker, kom juryen ned på sin beslutning.

Apple skal ifølge Reuters være i ferd med å be domstolene forby salg av Samsungs nye flaggskip, Galaxy S III i det amerikanske markedet og en dommer skal gjennomføre en høring i saken 20. september.

Denne modellen var ikke en del av rettsaken som ble avsluttet forrige uke i San Jose, siden produktet ble lansert tidligere i år.

    Les også:

Til toppen