Samsung ruller ut viktig mobiloppdatering

Fjerner flere alvorlige feil ved Galaxy S III.

Samsung ruller ut viktig mobiloppdatering
Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg/Getty Images/All Over Press

Samsung skal ha begynt å rulle ut en oppdatering til smartmobilen Galaxy S III som fjerner to svært alvorlige feil ved enheten. Dette melder nettstedet SamMobile. Men per i går var oppdateringen bare tilgjengelig for britiske brukere.

Oppdateringen fjerner den alvorlige sårbarheten i en utgave av kernel-delen av Android som Samsung har tilpasset for systembrikkene Exynos 4210 og 4412. Den sistnevnte benyttes av de fleste Galaxy S III-mobiler som i Europa. Sårbarheten gir alle brukere full lese- og skrivetilgang til minnet. Dette kan utnyttes av ondsinnede applikasjoner.

Sårbarheten berører også flere andre Galaxy-modeller, men det er uklart hvilken tidsplan Samsung har for oppdatering av disse.

Et annet problem som ifølge SamMobile også fjernes med denne oppdateringen, er et problem som har fått tilnavnet «Sudden Death». Allerede i midten av november begynte en del brukere av Galaxy S III å fortelle at deres noen måneder gamle mobil plutselig, ofte over natten, sluttet fungere. En bruker skriver at både hans mobil og mobilen til hans kone, som ble innkjøpt samtidig, «døde» i løpet av en periode på ni timer.

Det var lenge mistanker om en feil på hovedkortet, men denne uken ble det klart at Samsung skal ha fått til å rette problemet i fastvaren, som nå altså rulles ut.

Det er uklart hvor mange som har blitt berørt av dette problemet, men til nederlandske Tweaker sier en talskvinne for Samsung at det bare gjelder et svært begrenset antall Galaxy S III-modeller med 16 gigabyte lagringsplass.

Det ikke ut til at oppdateringen er tilgjengelig for norske brukere ennå. Stort sett vil man kunne få oppdateringer raskere via Kies-verktøyet enn via den innebygde oppdateringsfunksjonen.

    Les også:

Les mer om: