Samsung satser på nye skjermføtter

Kort tid etter at Samsung kom med en sammenleggbar LCD-skjerm, er selskapet klar med en ny variant.

Kort tid etter at Samsung kom med en sammenleggbar LCD-skjerm, er selskapet klar med en ny variant.

Samsung lanserte i går det selskapet hevder er verdens første bildeskjerm for PC med tre ledd. Dette skal gjøre det mulig å justere arbeidsstillingen optimalt.

Dette skjer mindre enn to uker etter at selskapet annonserte en annen LCD-skjerm med fot som kunne slås sammen. Det er tydelig at selskapet forsøker å være innovative også på områder som ikke kun har med bildekvaliteten å gjøre.

    Les også:

- Tidligere har to ledd vært det beste ergonomivalget. Med tredoble ledd kan man justere hele veien ned og så høyt opp som mulig, sier Petra Nowak, nordisk produktmarkedssjef for PC-skjermer hos Samsung.

- Retningslinjene sier at øynene skal være i linje med skjermens overkant. Vi har jo alle ulike forutsetninger. Med denne skjermen gjøres det mulig for hvert individ å ta utgangspunkt fra hvordan de vil sitte foran skjermen, og dermed finne den perfekte arbeidsstillingen, mener Nowak.

Nittentommeren SyncMaster 970P har paneltypen PVA, som skal gi et kontrastforhold på 1000:1, en lysstyrke på 250cd/m2 samt en betraktningsvinkel på 178 grader. Responstiden er på 6 millisekunder (G til G). Skjermen har en oppløsning 1280x1024 og dessuten Zero Bright Pixel-garanti.

Skjermen kan dreies nitti grader. Dermed er det mulig å vise stående A4, noe som gjør det enklere å lese lengre dokumenter. Omstillingen går automatisk etter installasjon av den medfølgende programvaren, som også benyttes til å gjøre alle andre innstillinger.

Utseendemessig har skjermen et rektangulært drag og er pianoblank hvit med sølvkanter. Den har knapt en synlig knapp.

Skjermen er utstyrt med DVI-I-inngang og veier 7,1 kilogram. Den kommer i butikken i løpet av november og har en veiledende pris på 4472 kroner.

Til toppen