BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung satser på ung og trendy WAP-telefon

En av de mindre aktørene på mobilmarkedet i Europa, Samsung, vil ikke lenger være det. Nå satses det på kjøpesterk ungdom når mobiltelefonen SGH-N100 som veier bare 83 gram, lanseres i slutten av februar.

Frode Eriksen
8. feb. 2001 - 03:30
Samsung SGH-N100. <i>Foto: Samsung</i>
Samsung SGH-N100. Foto: Samsung

Samsung satser alt på at den nye modellen skal erobre ungdomsmarkedet med sine 11 spill, T9 SMS-ordbok, WAP, 50 ulike ringetoner, stemmestyring av funksjoner og stemmeoppringing.

- Stemmestyringen er markedets mest avanserte, sier markedssjef ved Samsung Electronics Sneksna AB, Kirsi Harju.

- Vil mobilbrukeren surfe trenger man bare si "wap". Vil en i stedet ringe opp en venn, sier man navnet på personen man ønsker å snakke med.

Stemmeminnet har 40 plasser og kan benyttes for både stemmestyrt meny eller stemmestyrt oppringing. Minnet er på 175 sekunder.

SGH-N100 er produsert med et deksel foran tastaturet som er aktivt, finnes i flere farger og har et høyoppløselig LCD-display med 128 x 64 pixler. Målene er ellers 105 x 42 x 17,5 mm.

Prisen på telefonen vil ende på vel 3000.

Samtidig lanserer Samsung modellen Samsung SGH-A 110 produsert for høyendemarkedet. Også denne mobilen er laget for WAP og funksjoner som avtalebok, kalender, huskeliste, verdensur, alarm, håndfri irDA, 14,4

modem, samt ett høyoppløst display. Telefonen er laget som en flip-modell.

- Telefonen har allerede fått designpris fra IF Design Associates og er produsert først og fremst for de som ønsker en kompakt og eksklusiv telefon, sier Harju.

SGH-A110 måler 80 x 44 x 22,2 mm og veier 90 gram. Blant funksjonene i denne telefonen er vibrasjonsvarsling, sju spill, fem programmerbare snarveier for menyene og mulighet for å komponere egne ringesignaler.

Telefonen kommer til å koste vel 5.000 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.