AVTALER & KONTRAKTER

Samsung selger harddisk-virksomheten

Inngår strategisk allianse med Seagate.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. apr. 2011 - 13:10

Seagate kjøper Samsungs harddiskvirksomhet. Det kunngjorde selskapene i dag. Avtalen har en verdi på 1,375 milliarder dollar. Dermed bekreftes ryktene som digi.no skrev om i går.

Oppkjøpet er en del av en større, strategisk allianse mellom de to selskapene. Blant annet utvider selskapene krysslisensieringsavtalen selskapene allerede har med hverandre.

Samsung skal tilby NAND-basert flashminne til Seagates SSD-produkter for bedriftsmarkedet, mens Seagate skal levere harddisker til Samsungs pc-er og forbrukerelektronikk. Selskapene skal også utvide samarbeidet om å utvikle lagringsløsninger for bedriftsmarkedet.

Halvparten av kjøpesummen betales med kontanter, men resten betales med omtrent 45,2 millioner aksjer i Seagate. Det gir Samsung en eierandel på omtrent 9,6 prosent og trolig en plass i Seagates styre.

Det er ventet at transaksjonene vil bli fullført innen utgangen av året.

Ved inngangen av 2011 fantes det fem større leverandører av harddisker. Ved utgangen av året vil det bare være tre igjen, etter at Western Digital kjøpte Hitachis harddiskvirksomhet (HGST) og når Seagate nå kjøper Samsungs.

Western Digital passerte Seagate som markedsleder for omtrent et år siden. Det er lite trolig at årets oppkjøp vil endre rekkefølgen, da HGST solgte nesten dobbelt så mange harddisker som Samsung i første kvartal i år.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.