FORBRUKERTEKNOLOGI

Samsung-sjef hasteoperert

Behandlet for akutt hjerteinfarkt.

Lee Kun-hee (72) ble søndag hjerteoperert i all hast. Sør-koreas rikeste mann gikk formelt av som styreformann i Samsung-gruppen i 2008, men kontrollerer i praksis fortsatt hele konsernet. Det var hans far som stiftet selskapet tilbake i 1938.
Lee Kun-hee (72) ble søndag hjerteoperert i all hast. Sør-koreas rikeste mann gikk formelt av som styreformann i Samsung-gruppen i 2008, men kontrollerer i praksis fortsatt hele konsernet. Det var hans far som stiftet selskapet tilbake i 1938. Bilde: Wikimedia Commons
12. mai 2014 - 07:33

Sjefen i Samsung-gruppen ble operert i all hast søndag etter at han fikk symptomer på hjertesvikt.

72 år gamle Lee Kun-hee ble lagt inn på sykehus i Seoul lørdag med pustevansker. Han viste klare symptomer på hjertesvikt, og ble flyttet videre til Samsung-sykehuset i den sørkoreanske hovedstaden. Der ble han behandlet for «akutt hjerteinfarkt».

– Tilstanden er stabil og han er nå i rekonvalesens etter å ha blitt operert, heter det i en uttalelse fra sykehuset.

Lee er Sør-Koreas rikeste mann, og familien hans kontrollerer fortsatt det enorme konsernet, som gjennom en rekke under- og datterselskap er involvert i alt fra å lage avansert elektronikk og medisinsk utstyr til å drive skipsverft, forsikringsselskap og fornøyelsesparker.

Under Lees ledelse har selskapet vokst seg til å bli verdens største produsent av mobiltelefoner og mikrochips. Han får mesteparten av æren for at selskapet, som ble grunnlagt av faren hans i 1938, er blitt Sør-Koreas største selskap og en internasjonal gigant.

72-åringen gikk av som styreformann i Samsung-gruppen i 2008, men praksis er det fortsatt han som styrer hele konsernet. Han er fortsatt styreformann i Samsungs elektronikkdivisjon.

Lee har lenge hatt komplikasjoner etter en omfattende lungeoperasjon på 90-tallet. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.