RESULTATERFINANS

Samsung snubler under prispress

Prisfall i Samsungs tre største markeder synes kraftig på resultatet.

15. apr. 2005 - 09:43

Samsung Electronics fikk et overraskende lavt overskudd i første kvartal, og gikk tilbake hele 52 prosent fra året før, melder Wall Street Journal.

Helt krise er det ikke ennå, for selskapet tjente fremdeles 1,47 milliarder dollar i kvartalet, av en omsetning på 13,5 milliarder dollar, en nedgang på 4,2 prosent.

Problemet for Samsung er at de på samme tid i fjor var oppe på en bølgetopp for prising av deres viktigste produkter, minnebrikker, mobiltelefoner og flatskjermer. Dette ga et rekordoverskudd. Prissvingningene er nå, like velkoordinert, i en bølgedal for de samme produktene.

Tidligere i dag meldte la også Sony Ericsson frem svake tall på grunn av prispress på mobiler.

LCD- delen har størst problemer, der driftsmarginen er nede i 1,2 prosent. Det er en oppgang fra fjerdekvartal, da den var 0,4 prosent, men et hav unna året før, da de var på 35,3 prosent.

Driftsmargin på 31 prosent for halvlederdelen er til sammenlikning bra, selv om den falt fra 43 prosent året før. Telekommunikasjonsenheten viste bedring fra fjerde kvartal, men marginen gikk ned fra 26 til 17 prosent fra samme kvartal i 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.