BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samsung søker patent på smarte kontaktlinser

Terminator neste?

HUD-informasjon (Head Up Display) slik terminatoren i filmen Terminator ser den.
HUD-informasjon (Head Up Display) slik terminatoren i filmen Terminator ser den. Bilde: YouTube
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. apr. 2016 - 13:35

En patentsøknad som ble innlevert i Sør-Korea allerede i 2014 viser at Samsung forsker på hvordan man kan lage kontaktlinser som tilbyr en form for utvidet virkelighet. Patentsøknaden skal nylig ha blitt offentliggjort og har blitt oppdaget av blant annet SamMobile, som lurer på om dette kan ha noe å gjøre med Samsungs tidligere registrerte Gear Blink-varemerke.

Patentsøknaden, som i stor grad er skrevet på koreansk, beskriver en kontaktlinse som blant annet har innebygd skjerm, kamera, antenne og ulike sensorer som kan registrere blant annet bevegelser. Men også produksjonsmetoden og virkemåten er til en viss grad beskrevet. Hva slags energikilde som benyttes, er i alle fall ikke oppgitt i den delen av søknaden som er tilgjengelig på engelsk.

Det meste er uklart

En kontaktlinse vil for mange være langt mer praktisk enn smarte briller eller hodesett, men det er høyst uklart hva som vil være mulig å presentere av informasjon gjennom en slik enhet på det tidspunktet den eventuelt kommer i salg, for ikke å snakke om i framtiden.

I første omgang vil det nok være begrenset til tekst og enkel grafikk, i tillegg til visuell objektgjenkjenning ved hjelp av kameraet. I så fall er det ikke ulikt det som man ser i filmen The Terminator fra 1984. Det opplyses dog at informasjonen vil måtte hentes fra en ekstern enhet, for eksempel en smartmobil.

Illustrasjoner fra Samsungs patentsøknad på smart kontaktlinser. Detaljene er beskrevet på koreansk i patentsøknaden.
 

En patentsøknad er på ingen måte noe sikkert tegn på at noe konkret produkt er under utvikling. Men dersom patentet godkjennes, kan rettighetene brukes offensivt eller defensivt i framtiden, dersom også andre forsøker å utvikle tilsvarende teknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.