TELE-KOMMUNIKASJON

Samsung større enn iPhone

I tredje kvartal solgte Samsung flere smartmobiler enn Apple.

Samsungs kommende flaggskip Galaxy Nexus kjennetegnes av sin svakt buede profil.
Samsungs kommende flaggskip Galaxy Nexus kjennetegnes av sin svakt buede profil. Bilde: Samsung

Ifølge en melding i Wall Street Journal har Samsung i tredje kvartal levert flere smartmobiler enn Apple.

Opplysningen kommer via en anonym kilde. Det sies at Samsung i tredje kvartal – de tre månedene fram til 30. september – solgte til sammen 20 millioner smartmobiler.

Tall fra Apple viser at de i sitt tilsvarende kvartal – tre måneder fram til 24. september, det vil si fjerde kvartal i deres avvikende regnskapsår – solgte 17,1 millioner iPhone.

Tall fra Nokia viser at de i tredje kvartal solgte 16,8 millioner smartmobiler.

Det er bare unntaksvis at Samsung offentliggjør volumtall for bestemte produkter. 25. september offentliggjorde de en melding om at flaggskipet, Galaxy SII, har solgt til sammen 10 millioner eksemplarer.

17. oktober gjenga nyhetstjenesten BGR.com en pressemelding fra Samsung om at de har solgt til sammen 30 millioner av de to modellene Galaxy S og Galaxy SII. Denne pressemeldingen er ikke tilgjengelig ennå på Samsungs vanlige nyhetsside.

Samsung offentliggjør sitt regnskap for tredje kvartal i neste uke.

Analyseselskapet Strategy Analytics har tidligere opplyst at Samsung solgte 12 millioner smartmobiler i første kvartal i år, og 19,6 millioner i andre kvartal. Globalt sett selger Samsung smartmobiler basert på tre ulike plattformer: Android, Windows Phone og deres egen Bada OS. Utvalget av plattformer varierer fra marked til marked.

Samsung og Apple er innblandet i harde rettslige stridigheter rundt en rekke ulike patenter for mobiltelefoner og nettbrett.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.