Samsung-tilbehør hjelper svaksynte

Varsler om hindringer inntil to meter fra telefonen.

Samsung-tilbehør hjelper svaksynte
Med dette dekselet skal blinde og svaksynte bli varslet via vibrering når de nærmer seg et objekt eller en person. Bilde:

Til den relativt beskjedent spesifiserte Galaxy Core Advance-telefonen fra Samsung, har selskapet nå lansert tre typer tilbehør som skal hjelpe blinde og svaksynte i hverdagen.

Den første enheten, «The Ultrasonic Cover», er et deksel man plasserer telefonen i, og som gjør at telefonen deretter fungerer som en slags radar ved at den vibrerer når en person eller et objekt er mindre enn to meter unna telefonen; altså med et funksjonsområde ikke veldig ulikt en hvit stokk.

Et nytt optisk skannestativ gjør at man kan legge telefonen oppå og et ark under, hvorpå OCR-programvare oppdager når arket er på plass og deretter konverterer skrevet tekst til tale ut av høyttaleren på telefonen. Dette skal skje automatisk uten at brukeren trenger å starte nødvendig programvare.

Den siste er et NFC-klistremerke som brukere kan ta opp lyd og knytte lydopptaket til. Dermed kan man senere holde telefonen inntil NFC-klistremerket og få telefonen til å spille av lydopptaket.

Galaxy Core Advance-telefonen er ikke tilgjengelig i norske butikker, men ser ut til å være på vei til enkelte nettbutikker i løpet av måneden. Telefonen har en 800x480-skjerm på 4,7 tommer, dobbeltkjerneprosessor på 1,2 gigahertz, én gigabyte arbeidsminne og internminne på åtte gigabyte.

    Les også: