FORBRUKERTEKNOLOGI

Samsung tilbyr verdens slankeste mobil

Blant mange nyheter, lanserer Samsung sine «Ultra Edition», verdens slankeste mobiler.

31. aug. 2006 - 14:44

Samsung har lansert en omfattende høstkolleksjon. Blant de fremste modellseriene i kolleksjonen er «Ultra Edition» med mobiltelefoner ned mot 6,9 millimeter i tykkelse. Denne serien omfatter både skyvemodeller og en variant med fast tastatur.

Ellers omfatter kolleksjonen flere nye foldemodeller, samt en ny MP3-spiller kombinert med mobiltelefon.

Ultra Edition
Ifølge Samsung er hver enkelt modell i Ultra Edition laget på en ny måte og med nye materialer. De skal være både sterke og holdbare trass i den slanke profilen.

En ny teknologi som Samsung kaller «smart surface mounting technology» reduserer antallet komponenter og forstyrrelser mellom komponenter. Blant de nye materialene er magnesium, plastdekket glassfiber og nyutviklede myke materialer.

Bildet viser den slankeste av dem alle, X820, også kalt Ultra Edition 6.9. Det henviser til tykkelsen, 6,9 millimeter. De andre er skyvemodeller og er opptil 13,9 millimeter tykke. Den tykkeste er verdens tynneste skyvetelefon med 3G.

Brukergrensesnittet bygger på det i dagens modell E900, med tydelig og stilrene symboler, automatisk visning av undermenyer og hurtigmeny for snarveier.

En gimmick er «uPlus», «funksjoner som ytterligere skal forsterke opplevelsen med mobilen og gjøre den mer personlig», som muligheten til automatisk å bytte bakgrunnsbilde avhengig av hvilket land du er i. Enn annen uPlus-funksjon gjør at mobilen automask SMS-er det nye nummeret til det gamle dersom et fremmed SIM-kort settes inn i telefonen. Det skal gjøre det lettere å spore en stjålet mobil.

X820 vil komme til Norge i september. Prisen er antydet til rundt 2700 kroner. De øvrige Skyvemodellene i serien vil komme mellom september og november.

Ultra Edition-serien omfatter også en av Samsungs nye foldetelefoner, D830. Den er 9,9 millimeter tykk, og kjennetegnes gjennom rødfargen og det spesielle mønsteret på utsiden.

D830 kommer i norske butikker i desember, og vil koste rundt 3400 kroner.

MP3-mobil
Den nye MP3-telefonen til Samsung er døpt X830, og har en gigabyte med minne slik at den kan lagre opptil 330 spor på rundt 3 MB hver.

Menyhjulet med valgknapp i navet skal gjøre det «intuitivt, lett og raskt å starte, pause eller å forflytte seg til neste eller foregående låt, eller å flytte seg rundt i telefonens menysystem». Musikkfunksjonen synkroniseres mot Windows Media Player på PC-en. Formatstøtten omfatter MP3, AAC, AAC+, e-AAC+ og WMA. Apparatet har flymodus.

X830 kommer til Norge i november, og vil prises til rundt 3000 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.