Samsung tjente 56 milliarder på tre måneder

Smarttelefoner og brikker gir ny rekord.

Samsung tjente 56 milliarder på tre måneder
Samsung-flaggskipet Galaxy S4 har solgt i minst 40 millioner eksemplarer siden lansering før sommeren. Siste kvartal økte omsetningen deres av smarttelefoner med 10 prosent, men det er databrikker som opplever størst vekst i omsetningen. Bilde: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Samsung hadde fra før oppjustert sine prognoser og varslet om rekordresultater. Så skuffet de heller ikke da de fredag la fram tallene for tredje kvartal (pdf).

Fasiten er et driftsoverskudd på 10,16 billioner won (56,4 milliarder kroner) av en omsetning på 59,08 billioner won (327,7 milliarder kroner).

Begge postene tar den sørkoreanske elektronikk-giganten til nye høyder. Driftsresultatet er 6,6 prosent høyere enn i forrige kvartal. Sammenlignet med samme periode i fjor øker overskuddet med imponerende 26 prosent.

Samsung røper ikke hvor mange produkter de selger i regnskapet. Ifølge analytikere solgte de et sted mellom 85 - 89 millioner smarttelefoner, inkludert flaggskipet Galaxy S4, skriver Wall Street Journal.

Analytikerne regner imidlertid med at rimelige modeller nå utgjør en større andel av porteføljen enn før, noe som svekker marginene.

Ifølge The Verge er det innen halvledere at Samsung opplever størst vekst.

Økt etterspørsel for minnebrikker til mobile enheter og spillkonsoller ga denne delen av virksomheten en omsetningsvekst på 12 prosent siste kvartal.

Her har Samsung etter alt å dømme tjent på andres ulykke. Konkurrenten SK Hynix opplevde i begynnelsen av september brann i minnefabrikken, noe som satte produksjonen ute av spill og sendte prisene til værs.

    Les også:

Les mer om:
;