Samsung utvider Alpha produksjon

Med vel tre ukers produksjon og salg av Samsung 64-bit RISC Alpha mikroprosessor har Samsung utvidet sin støtte for Digitals Alpha-plattform. Brikken er basert på Digital Equipments 21164 Alpha-arkitektur.

Samsung planlegger i tillegg produksjon av to nye Alpha mikroprosessorer som støtter arkitekturen, nemlig 21264 Alpha og 21164PC Alpha. Disse vil være klare for markedet i 1998.

Tidlig i 1996 førte samtaler mellom Samsung Electronics og DEC til en avtale som tillot Samsung å bli en tilleggsleverandør av Alpha mikroprosessorer. De første utgavene var tilgjengelige på slutten av året, og i august 1997 begynte Samsung produksjon av 21164 prosessoren.

- Vår Alpha-prosessor er en fullt kompatibel brikke. Forskjellen er at den er produsert av Samsung, sier Syed Ali, direktør for Samsung Electronics CPU-divisjon til Newsbytes.

Ifølge Ali er dagens 21164- og den kommende 21264-brikken designet for servere og kraftige arbeidsstasjoner. Han mener Alpha-baserte servere vil vokse i markedet siden servere for internettbaserte tjenester trenger høyhastighetsprosessorer.

Alpha-brikken brukes i dag mest i kraftigere maskiner for avansert bildebehandling som animasjoner og videoproduksjon.

Ifølge en pressemelding fra Samsung er markedet for Alpha-prosessorer ikke så stort i dag, men dette tror de vil forandres i løpet av 1998. Samsung tror den nye 21264 brikken vil bidra til dette. Samtidig vil 21164PC-plattformen demonstrere at prisforskjellen til andre PC-prosessorer vil bli lav, selv om Alpha-prosessoren beholder ytelsen. Selskapet legger til at Microsoft på en utviklerkonferanse i San Diego tidligere i år, annonserte at deres produkter vil støtte Alpha-prosessorteknologien.

En 21164PC Alpha-brikke fra Digital vil komme på markedet nå i høst. I løpet av 1998 vil også Samsung slippe en egenprodusert 21164PC Alpha prosessorbrikke. I følge Ali vil denne brikken gjøre PC-ene istand til å takle kraftigere multimediautvikling og applikasjonsutvikling enn de kraftigste PC-ene gjør i dag, samtidig som den vil tilby mindre kraft enn Alpha-arbeidsstasjonene.

Til toppen