MOBILTELEFONI

Samsung varsler kraftig fall i driftsresultatet

Samsung Electronics, verdens største produsent av smarttelefoner, varsler et kraftig fall i driftsresultatet i fjerde kvartal i fjor.

Nye datamaskiner og en skjerm under en Samsung-pressekonferanse i Las Vegas i USA mandag.
Nye datamaskiner og en skjerm under en Samsung-pressekonferanse i Las Vegas i USA mandag. Foto: John Locher, AP / NTB scanpix
8. jan. 2019 - 11:28

Resultatvarselet fra den sørkoreanske giganten ble lagt fram tirsdag. Driftsresultatet i perioden oktober til desember anslås å bli på 10.800 milliarder won, tilsvarende 83 milliarder kroner.

Dette er 29 prosent lavere enn i samme periode året før, og betydelig lavere enn analytikere hadde ventet på forhånd.

I tillegg anslås det at omsetningen falt over 10 prosent.

Samsung forklarer utviklingen blant annet med sterkere konkurranse i smarttelefon-markedet. Selskapet er verdens største produsent av minnebrikker og viser også til dempet etterspørsel i dette markedet.

I forrige uke kom Apple med et resultatvarsel som var mye dårligere enn ventet, noe som utløste bekymring både for IT-bransjen og verdensøkonomien mer generelt. Én av årsakene til utviklingen antas å være handelskonflikten mellom USA og Kina.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.