IT-BRANSJEN

Apple med resultatvarsel etter sviktende salg i Kina

Apple varsler at sviktende iPhone-salg, først og fremst i Kina, vil gå utover selskapets inntekter fra blant annet førjulssalget.

Salget av de nye iPhone-modellene som ble lansert sist høst, lever ikke opp til forventningene.
Salget av de nye iPhone-modellene som ble lansert sist høst, lever ikke opp til forventningene. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
3. jan. 2019 - 08:54

I et brev til aksjonærene bekrefter Apple-sjef Tim Cook investorenes frykt. Cook sier inntektene i kvartalet som inkluderer den viktige julehandelen, vil bli lavere enn det selskapet og analytikere har antatt.

Apple forventer inntekter på 84 milliarder dollar i fjorårets siste tre måneder. Beløpet tilsvarer rundt 725 milliarder kroner etter dagens kurs. Analytikere FactSet har snakket med har anslått inntekter på 91,3 milliarder dollar.

Ifølge Cook kommer det meste av nedgangen i Kina, der den økonomiske veksten har avtatt og selskapet møter sterkere konkurranse fra lokale konkurrenter. I tillegg er handelsklimaet mellom USA og Kina blitt mer anstrengt, men Apples telefoner har foreløpig ikke blitt direkte berørt av president Trumps nye importavgifter.

Toppsjefen vedgår også at forbrukerne i andre markeder ikke har kjøpt så mange av de nyeste iPhone-modellene som selskapet hadde ventet.

Brevet fra Cook ble offentliggjort etter at børsene stengte onsdag, men i den utvidede kveldshandelen falt Apple-aksjen 7 prosent. Fra før er en tredel av Apples børsverdi forduftet siden toppen i oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.