Samsung vekker beskjeden optimisme

Overskuddet faller kraftig, men Galaxy S6 kan bli redningen.

Samsung vekker beskjeden optimisme
Samsungs overskudd ventes å falle for femte kvartal på rad, etter at de fem foregående kvartalene ga rekord. Men fredag kommer det nye flaggskipet S6 (avbildet er S6 Edge) som flere tror kan bli en vinner. Bilde: Marius Valle

Samsung har i dag sendt ut en prognose for årets tre første måneder. Det ventes et driftsoverskudd på 5,9 milliarder sørkoreanske won, tilsvarende 42,9 milliarder kroner.

Selv om det er 30 prosent lavere enn på samme tid i fjor, er det også det høyeste overskuddet de siste tre kvartalene.

Omsetningen i det normalt svake første kvartalet er anslått til 47 milliarder won (342 milliarder kroner), eller en nedgang 12,4 prosent.

Prognosene er ifølge Reuters bedre enn ventet og antyder at elektronikkgiganten er i rute til det mange tror blir en opptur, etter at fjorårets toppmobil S5 skuffet.

- Resultatene er meningsfulle og vil føre til svært høye forventninger til inntjeningen i andre kvartal, sier analytiker Greg Roh i analyseselskapet HMC Investment til nyhetsbyrået.

Nye flaggskip

Før påske skrev digi.no om store forventninger til de kommende flaggskipene Galaxy S6 og S6 Edge, som har fått utmerkede anmeldelser i pressen.

T2 skriver: S6 Edge er en av de flotteste mobilene vi har testet

Salget av disse starter fredag denne uken, og mottakelsen vil prege de kommende kvartalsregnskapene. Smarttelefoner står normalt for hele to tredjedeler av den sørkoranske gigantens overskudd.

Analysefirmaet Counterpoint anslår at Samsung vil selge mer enn 50 millioner eksemplarer av S6-serien i løpet av året, hvilket i så fall er rekord for selskapet.

Det er ventet at Samsung kunngjør faktiske regnskapstall med flere detaljer om sitt første kvartal mot slutten av måneden.