JUSS OG SAMFUNN

Samsung vil stanse iPhone 4S

Har gått til domstolene i Italia og Frankrike.

5. okt. 2011 - 15:35

Samsung melder at de har leverte begjæringer om midlertidige forføyninger mot Apples nye iPhone 4s – den ble lansert i går kveld – til domstoler i Paris og Milan. Selskapet mener Apple har krenket patenter innen trådløs teknologi, og varsler tilsvarende utspill i andre land.

Apple og Samsung har bekjempet hverandre aktivt siden april i år: Apple gikk til sak mot Samsung med påstand om at Galaxy-produktene – både nettbrett og mobiltelefoner – var «slaviske etterlikninger» av iPad og iPhone. Samsung gikk straks til motangrep.

Apple har oppnådd å forby tre Samsung-mobiler i Nederland (Galaxy S, S II og Ace) og det nyeste Galaxy-nettbrettet i Tyskland, samt utsette en Galaxy-lansering i Australia. Striden pågår i rettsapparatet i til sammen ti land.

Samsung leverer viktige komponenter til iPad og iPhone. Det kan legge visse bånd på Apples evne til å trappe opp konflikten med Samsung.

Aksjekursen til Samsung økte med 1,7 prosent i går kveld, da Apple skuffet markedet ved å kunngjøre iPhone 4S i stedet for den forventede iPhone 5.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.