JUSS OG SAMFUNN

–Samsung vil stoppe ny iPhone

Vurderer rettslige skritt for å stikke kjepper i hjulene på viktig Apple-lansering.

Samsung og Apple, her representert med hver sin smarttelefon, fortsetter sine juridiske slosskamper.
Samsung og Apple, her representert med hver sin smarttelefon, fortsetter sine juridiske slosskamper. Bilde: REUTERS/Jo Yong-Hak

Den bitre og nå nærmest parodiske patentkrigen mellom Samsung og Apple fortsetter med uforminsket styrke. På nærmest daglig basis meldes det om nye juridiske skritt som de to selskapene tar mot hverandre for å forsvare seg mot, eller angripe på, opphavsrettslige spørsmål.

Kjernen er at Apple mener Samsungs produkter er for like deres egne, og vil ha salget stoppet. Samsung slår tilbake med samme mynt da de mener at Apple har brutt noen patenter Samsung har.

Reuters melder tirsdag at Samsung nå vurderer å ta juridiske skritt for å få et salgsforbud på den nyeste modellen av Apples iPhone, som enda ikke er lansert. Kilden Reuters har snakket med vil ikke gi noen detaljer, men den sørkoreanske avisen Maeil Business Newspaper melder at det er i Europa Samsung vil forsøke dette.

Apple lykke nemlig godt med å stoppe Samsungs nettbrett Galaxy Tab 10.1 gjennom en dom i en tysk domstol. Stemmer opplysningene fra Reuters vil Samsung prøve å slå tilbake med den samme mynten når iPhone lanseres i ny modell i Europa.

Apple solgte 20,3 millioner enheter av sin iPhone i andre kvartal, mens Samsung solgte rundt 1 million enheter mindre. Dersom Samsung lykkes i å stoppe eller forkludre lanseringen av iPhone i Europa så kan det få negative konsekvenser for Apples salg.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.