Samsung vil støtte rivalenes standarder

– Vi er nødt til å være fullstendig åpne.

Samsung vil støtte rivalenes standarder
Åpenhet og samarbeid er nødvendig dersom visjonen til Samsung-president UH Eom, om at alle enheter skal kunne knyttes sammen, skal kunne oppfylles. Bildet er fra IFA-messen i Berlin i forrige uke. Bilde: Samsung via YouTube

Samsung vil i økende grad la selskapet produkter fungere sammen med produkter fra konkurrerende leverandører. Dette sier Rory O'Neill, selskapets markedssjef i Europa, i et intervju med Wall Street Journal.

Selskapet ønsker å bli en stor leverandør til tingenes internett. Samtidig innser selskapet at mange forbrukere nok ikke ønsker kun å benytte tilkoblede enheter fra Samsung.

Mer samspill

For at Samsungs produkter skal kunne spille sammen med produkter fra andre leverandører, kreves det mer åpenhet enn det både Samsung og mange andre har tilbudt til nå.

– Vi er nødt til å være fullstendig åpne. Vi trenger også samarbeid på tvers av bransjer, mellom teknologiselskaper, bilprodusenter og klokkeprodusenter, sier O'Neill.

Han mener smartmobilen i stadig større grad vil fungere som en slags fjernkontroll for andre, nettilknyttede enheter, og at forbrukerne vil bli irriterte dersom de opplever at en enhet ikke kan fungere i fellesskap med andre enheter.

Nå er ikke dette helt nye toner fra Samsung. Under International Consumer Electronics Show i januar i år sa Samsung-sjef BK Yoon at tingenes internett avhenger av åpenhet og samarbeid for å lykkes.

Handling

Samsung Gear S2
Samsungs nye smartklokke, Gear S2, vil være kompatibel med mobile enheter også fra andre leverandører. Bilde: Samsung
Det første skrittet på veien dit er å sørge for at selskapets nyeste smartklokke, Gear S2, også fungerer sammen med mobile enheter fra andre leverandører enn Samsung selv. Slik har det ikke vært med tidligere smartklokker fra Samsung, som i stor grad bare har fungert sammen med selskapet egne Galaxy-enheter.

Ifølge Wall Street Journal skal Gear S2 fungere sammen med alle enheter med Android 4.4 eller nyere. Men til nettstedet Digital Spy sier en ikke navngitt talsperson for selskapet at det er naturlig for selskapet å se på mulighetene for å gjøre Gear S2 kompatibel også med iOS-enheter. Det er dog uklart når dette vil kunne skje.

Nylig kunngjorde Google at selskapet Android-versjon for kroppsnær teknologi, Android Wear, har fått støtte for nettopp iOS. Men Samsungs nye smartklokke bruker selskapets eget operativsystem for mobile enheter, Tizen.

Bakgrunn: Nå fungerer Android Wear med iPhone