Samsung viser ekte 4G mobil

Samsung varsler en demo av ekte 4G mobil dataoverføring, i hastigheter langt over WiMax.

Samsung varsler en demo av ekte 4G mobil dataoverføring, i hastigheter langt over WiMax.

Fra 30. august til 1. september arrangerer Samsung sin fjerde årlige «Samsung 4G Forum». Det er en eksklusiv samling av 175 ledere fra 20 land.

I en pressemelding forteller Samsung at de vil demonstrere prototyper på 4G-utstyr som tilfredsstiller definisjonene til Den internasjonale teleunionen ITU. Ifølge denne definisjonen skal 4G mobil overføre data i minst 1 Gb/s når man står stille, og i minst 100 Mb/s når man beveger seg.

Samsung har utstyrt en buss med det nye utstyret. Den skal vise mottak og sending av data i 100 Mb/s når den kjøres i 60 kilometer i timen. Så skal den parkeres, og vise mottak og sending av data i 1 Gb/s.

Tidligere i år demonstrerte NTT DoCoMo 4G-utstyr for dataoverføring i 2,5 Gb/s med en bil som ble kjørt i 20 kilometer i timen.

Utstyret som Samsung demonstrerte, vil ikke være klar for kommersiell lansering før tidligst i 2010.

Det er ikke bare teknologiske årsaker til at lanseringen er så langt unna. I dag er det vanskelig nok å selge 3G-utstyr: Samsung antar at bare ti prosent av mobiltelefonene deres vil være av typen 3G.

Det er også usikkerhet med tanke på WiMax som alternativ til ekte 4G slik ITU definerer det. På sitt 4G Forum i fjor, demonstrerte Samsung sitt utstyr for mobil WiMax, og vil nok fortsette å holde begge alternativene åpne.

    Les også:

Til toppen