SAMSUNG

Samsungs inntekter sank i andre kvartal

Samsung Electronics' nettoinntekter falt med 0,1 prosent i andre kvartal sammenlignet med 2017. Årsaken er lavere etterspørsel etter flaggskipet Galaxy.

Galaxy S9 har solgt dårligere enn ventet, opplyser Samsung i kvartalspresentasjonen som ble lagt fram i dag.
Galaxy S9 har solgt dårligere enn ventet, opplyser Samsung i kvartalspresentasjonen som ble lagt fram i dag. Illustrasjon: Ahn Young-joon, AP
30. juli 2018 - 13:00

Nettofortjenesten for perioden april til og med juni var 9,9 milliarder amerikanske dollar, marginalt mindre enn for samme periode i fjor.

– Inntektene i andre kvartal falt på grunn av lavere salg av smarttelefoner og nettbrett, skriver Samsung i en pressemelding.

Samsung har hatt flere utfordringer knyttet til sine telefoner de siste par årene. Et særlig stort nederlag var da selskapet måtte tilbakekalle sine Galaxy Note 7 grunnet eksploderende batterier i 2016.

Selskapets problemer ble ikke mindre da arving og nestleder i styret Lee Jae-yong ble dømt til fem års fengsel for bestikkelser, selv om en ankedomstol senere omgjorde dommen til en betinget fengselsstraff fordi de mente han var utsatt for utpressing.

Nedgangen for Samsung kommer til syne også på børsen, der Samsung Electronics-aksjen var ned 0,65 prosent tre timer etter åpningen av børsen tirsdag.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.