Samsungs overskudd stupte

Selger færre smartmobiler og nettbrett.

Lønnsomheten til Samsung er hardt presset, blant annet som følge av sterk konkurranse fra kinesiske produsenter av smarttelefoner.
Lønnsomheten til Samsung er hardt presset, blant annet som følge av sterk konkurranse fra kinesiske produsenter av smarttelefoner. (Bilde: Daniel Kalker/dpa/Corbis/All Over Press)

Selger færre smartmobiler og nettbrett.

Seoul (NTB-AFP): Elektronikkgiganten Samsungs overskudd falt 21 prosent i andre kvartal. Konkurranse fra billige kinesiske mobiltelefoner er en av årsakene til det dårlige resultatet.

– Andre kvartal ble påvirket av flere faktorer, blant annet svakt globalt salg av smarttelefoner og nettbrett, skriver det sørkoreanske selskapet i en uttalelse torsdag.

Resultatet før skatt var på 7.790 milliarder won, tilsvarende 47,6 milliarder kroner. Tilsvarende tall i samme periode i fjor var 60,1 milliarder kroner, og nedgangen var dermed på 21 prosent.

Omsetningen i andre kvartal tilsvarte 319,8 milliarder kroner, noe som var 9 prosent lavere enn i samme periode i fjor.

I tillegg til konkurransen fra Kina blir høy won-kurs holdt fram som en av forklaringene på at elektronikkgiganten har gått gjennom en vanskelig periode. (©NTB)

    Les også:

Til toppen