Samtaler med flere oppkjøpskandidater

Oracles nummer to Chuck Phillips fører samtaler med andre oppkjøpskandidater enn PeopleSoft.

Oracles nummer to Chuck Phillips fører samtaler med andre oppkjøpskandidater enn PeopleSoft.

Nestkommanderende Chuck Phillips i Oracle sier til finansmagasinet Forbes at han fører samtaler med andre oppkjøpskandidater enn PeopleSoft og at han vil treffe dem i løpet av denne uka.

Phillips kaller oppkjøpet av PeopleSoft for «plan A», mens de øvrige kandidatene utgjør «plan B». Han understreker at begge kjøres parallelt.

Hvem han snakker med, sier han ikke. Tidligere er det kjent – og bekreftet – at Oracle er interessert i blant andre BEA, Business Objects, Lawson Software og Siebel. Interessen for de to sistnevnte ventes å falme dersom oppkjøpet av PeopleSoft går i boks. Da kan, ifølge analytiker Bruce Richardson i AMR Research, Hyperion Solutions være en mer aktuell kandidat. Hyperion lager programvare for å måle hvordan det går med butikken og for å overvåke gjennomføringen av forretningsplaner. Selskapet har en markedsverdi på omkring 1,6 milliarder dollar.

Et viktig motiv for å kjøpet PeopleSoft er at Oracle da kan avslutte selskapets gode forhold til erkerivalen IBM. Phillips sier et Oracle-eid PeopleSoft straks vil trekke seg fra den omfattende samarbeidsavtalen med IBM.

    Les også:

Til toppen