KARRIERE

Samtlige i Dell Norge tilbudt sluttpakke

– Det kan jeg bekrefte, sier Hans Seime.

Alle de ansatte i Dell Norge fikk tilbud om frivillig avgang. Det bekrefter Hans Seime (bildet). Hvor mange som slo til på tilbudet kunne han ikke svare på.
Alle de ansatte i Dell Norge fikk tilbud om frivillig avgang. Det bekrefter Hans Seime (bildet). Hvor mange som slo til på tilbudet kunne han ikke svare på. Bilde: Marius Jørgenrud
11. feb. 2014 - 14:13

Samtlige 120 ansatte i Dell Norge har fått tilbud om sluttpakke. Det bekrefter pressekontakt og markedssjef Hans Seime overfor digi.no.

– Det jeg kan bekrefte er at vi har et frivillighetsprogram. Samtlige ansatte har fått tilbud om frivillig avgang med sluttpakke, sier Seime.

Fristen for å takke ja til å bli frivillig nedbemannet løp ut i forrige uke. Seime kan ikke svare på hvor mange kolleger som søkte. Han ønsker heller ikke å kommentere betingelsene.

Ifølge ham ligger det ingen dramatikk i dette.

– Jeg tror ikke det vil bli noen stor forandring for oss, sier markedssjefen, som regner med at antallet norske kolleger vil holde seg stabilt.

– Jeg tror vi vil være 120 stykker over sommeren også. Vi er alltid på jakt etter dyktige kandidater på satsingsområdene våre, som eksempelvis Dell software group og innen forskjellige typer løsningsalg, sier Hans Seime.

Også i Sverige har samtlige Dell-ansatte fått tilbud om sluttvederlag. Ifølge IT24 var tilbudet på tre måneders lønn i kompensasjon, samt en ekstra måned per års ansiennitet.

Ryktene om blodige kutt i Dell har svirret etter at selskapet ble tatt av børs høsten 2013. Toppsjef og gründer Michael Dell vant da aksept for å kjøpe ut selskapet og gjøre det privateid.

En rekke utenlandske medier har hevdet at opptil 20-30 prosent av pc-gigantens om lag 111.000 ansatte sto i fare for å bli nedbemannet. Dette avviser Dell kontant.

– De ryktene der stemmer overhodet ikke, sier Hans Seime til digi.no.

Likevel er det klart at Dell styrer mot noen tøffe beslutninger for å sikre suksess og bedre lønnsomhet. Sentralt har selskapet forsøkt å nedtone omfanget, men de har bekreftet at kuttene vil berøre «noen prosent» av staben.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.