Sanker stemmer mot datalagringsdirektiv

Torbjørn Røe Isaksen i Unge Høyre vil ha folk til å skrive under på et opprop mot direktivet.

Sanker stemmer mot datalagringsdirektiv

Torbjørn Røe Isaksen i Unge Høyre vil ha folk til å skrive under på et opprop mot direktivet.

På Unge Høyres side ligger Torbjørn Røe Isaksens blogg, som peker på synergier av datalagringsdirektivet som skal vedtas som lov i Norge i løpet av året.

I det nye direktivet pålegger EU Norge å lagre telekommunikasjonsdata i fra 6 til 24 måneder. Direktivet skal ut på høring i år, og statssekretær Steinulf Tungesvik (Sp) har uttalt til digi.no at direktivet kan medføre store kostnader for teleaktørene. I tillegg frykter Datatilsynet personvernet.

Nå går også Unge Høyre ut og advarer mot et overvåkningssamfunn. Røe Isaksen henviser til George Orwells roman 1984 som kom ut i 1948. I hans samfunn er Store Bror, statsmakten, en totalitær makt som overvåker den enkelte døgnet rundt.

Røe Isaksen mener at Unge Høyre i snart ti år har advart mot en utvikling i retning av et overvåkingssamfunn. Høyres landsmøter har hver gang valgt å dytte grensene enda litt lenger. Kanskje er det på tide at de våkner, skriver Røe Isaksen i sin blogg og oppfordrer andre til å skrive under på et opprop mot direktivet.

På bloggen har Røe Isaksen gjengitt videre bloggeren Vox Populi som har formulert synergier ved datalagringsdirektivet:

Tenk deg at det står en myndighetsperson ved postkassen din hver dag. Han registrerer all posten din. Hvem som er avsender, når den er sendt, hvor den kommer fra og hvor stort omfang den har. All informasjonen som nedtegnes legges i en database og lagres for et tidsrom av 6-24 måneder. Hadde du syntes det var ok? Du hadde sannsynligvis blitt fly forbanna og bedt vedkommende forsvinne til et vesentlig varmere strøk.

Men når myndighetsgnomene gjør det samme med e-posten din og i tillegg lagrer all informasjon om hvem du ringer til, hvor lenge samtalen varte, hvor mobiltelefonene din befant seg da du ringte og hvor mottakeren av samtalen befant seg. Og gjør det sammme med alle SMSene og MMSene dine.

    Les også:

Til toppen