SOMMERINTERVJUET

Sånn må vi satse for å henge med videre, mener Digiplex-direktøren

Gisle M. Eckhoff (58) er administrerende direktør i Digiplex.
Gisle M. Eckhoff (58) er administrerende direktør i Digiplex. Bilde: Privat

Administrerende direktør, Gisle M. Echoff, er leder et av Nordens største datasenterleverandørselskaper.

Selskapet har i dag tre store datasentre i Norden, og går med planer om å bygge ut for rundt en milliard kroner.

På fritiden liker han å reise, og det gjenspeiler seg kanskje i hvor mange utenlandsopphold han har hatt i forbindelse med jobb det siste tiåret.

Hvor er du nå?

Nå er jeg på en langhelg i Kristiansandsområdet for å besøke gode venner i Skippergada.

Gisle M. Eckhoff (58)

Har siden høsten 2014 vært administrerende direktør for Digiplex

58-åringen er utdannet økonom og har 30 års fartstid i IT-bransjen

På slutten av 90-tallet bodde han tre år i USA og var med å bygge opp et amerikansk softwareselskap

Echoff er samboende og har to barn

 

Hva er planene for sommeren?

Planen er å benytte sommerukene med familien. Med mye arbeid, representasjon og reising er det viktig at man får benyttet sommerferien til å koble av med hygge og opplevelser med barna. Har vært et par uker i Gilleleje, nord for København. Det er et flott sted på nordkysten av Sjælland. Vi leier hvert år et sommerhus ved strandkanten og her  inviterer vi gode venner til sjømat og kald hvitvin. Har jobbet 12 år i København, så ved å feriere i Gilleleje kombinerer vi å holde vennskap vedlike med våre danske venner og samtidig oppleve hvite sandstrender og deilig badevann.

 Ellers, så har det vært noen dager på hytta på Myking i Hallingdal og nå en helg på Sørlandet.

Hvilke elektroniske dingser må være med på ferieturen?

Mobilen og laptopen.

Hvilke apper klarer du deg ikke uten?

- I sommer er det nok Yr, TV2 Sumo (Tour De France), norske nyhetsapper og GoToMeeting.

Hvilken utdannelse ville du valgt i dag, hvis du fikk muligheten til begynne om igjen?

Jeg synes jeg har hatt en utrolig interessant og utviklende yrkeskarriere med mange jobbopphold utenfor Norge, så ingen store endringer i så henseende. I en global markedsplass er det viktig å forstå og respektere andre kulturer, så jeg hadde nok besluttet meg for å studere utenfor Norge, kanskje i Asia, dersom jeg skulle starte om igjen.   

Hvor ofte sjekker du e-post, bedriftens intranett eller andre samhandlingsverktøy i ferieperioden?

Jeg er online på e-post, sms og telefon, bortsett fra de timer man sover. Sikkert ikke noe som anbefales av alle, men jeg mener at tilgjengelighet for kunder og kolleger er viktig selv om man har ferie.

Hva skal du lese i sommer?

Jeg er helt avhengig av oppdaterte nyheter, så mobilen er i flittig bruk. Ellers, så blir det å komme seg igjennom en stor backlog med fagartikler som ligger på min c-drive. Kanskje også et par bøker av Jo Nesbø. Ihvertfall mange barnebøker for høytlesning.                  

Foretrekker du nettbrett, lesebrett eller fysiske bøker?

Fysiske bøker. Må ha litt avveksling fra skjermer.

Hva er et perfekt sommerminne for deg?

 Det er ikke noe mer perfekt enn å sitte en varm skandinavisk sommerkveld og se solen gå ned i havet med et glass god vin og tilhørende god mat sammen med familie og venner.      

Hvordan vil norsk IKT-bransje utvikle seg de neste årene?

Det er helt avgjørende at Norge finner sine nisjer. Norge er et ideelt land for å drive datasenter virksomhet. Vi har ubegrenset fornybar energi, optimalt klima for lave energi kostnader, en stabil økonomisk og politisk plattform. Vi ser nå at myndighetene tilrettelegger for at vår næring får bedre rammebetingelser. Dette er veldig positivt. Forbedringen i rammebetingelsene vil være en viktig bidragsyter for å bringe noen av verdens største IT selskaper til datasentere i Norge.  

Sånn ser hjemskjermen til Digiplex-direktøren ut.
Sånn ser hjemskjermen til Digiplex-direktøren ut. Foto: Privat

Skal vi konkurrere i det globale markedet, så må vi se på mulighetene for å kombinere naturressurser gjennom datasentervekst og IT kompetanse. Skybaserte globale løsninger og digitaliseringen av arbeidsprosesser vil skape en helt ny plattform som krever høy grad av effektivisering, automatiserings og forretningsmessig forståelse. Norge kan absolutt ta en viktig rolle i fremtidens IT landskap, men det krever en langsiktig plan for investeringer til kunnskapsoppbyggning innen digitalisering og videreutvikling av forretnigsprosessforståelse innen det offentlig og i private sektorer.    

Hvilket IT-selskap tror du er størst i verden om fem år - og hvorfor?

Vi vil se en ytterligere konsolidering av aktører i markedet.  Det er mange oppkjøp/mergers som vil se dagens lys de neste 5 år. Det er umulig å si idag hvilket som blir størst, men det blir en tøff kamp mellom amerikanske og asiatiske selskaper om å være den største om 5 år.

Hva er dine beste råd for hvordan unngå at Norge ender opp som et land av IT-forbrukere, fremfor innovatører, eksperter og gründere?

Det må investeres betraktelig mer i utdannelse og opplæring. Når jeg ser hvordan min 2 år gamle sønn bruker ipaden daglig, så forventer jeg at han utvikler sin digitale forståelse og kompetanse ytterligere når han starter opp i barneskolen. Vil det skje?

I tillegg må rammebetingelsene for innovasjon innen IKT industrien bedres ytterligere.  For en liten og åpen økonomi som den norske er det viktig at myndighetene har et helhetlig perspektiv på utformingen av virkemidler inklusive skattemessige ordninger som stimulerer til nyetableringer.     

Hva blir de viktigste eller mest krevende arbeidsoppgavene som venter deg etter ferien?

- Det er å sikre at alle i DigiPlex utvikler seg til bli enda dyktigere til å forstå våre kunders behov idag og i fremtiden. Som datasenterleverandør er vi en integrert del av IT verdikjeden til våre kunder, så det er veldig viktig at vi forstår våre kunders behov i forhold til sitt marked. Ikke minst gjelder dette for å tilrettelegge for skybaserte plattformer.       

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.