FORBRUKERTEKNOLOGI

Santa Rosa tar over for Centrino

Intels nestsjef Sean Maloney varsler store forbedringer innen Intels mobilteknologi.

9. mars 2006 - 10:16

På Intels pågående utviklerforum i San Francisco ga selskapets nestkommanderende Sean Maloney nye opplysninger om utviklingen av Intels mobilteknologi, spesielt om etterfølgeren til Centrino, plattformen for mobile PC-er.

Dagens Centrino-plattform kombinerer flere komponenter som er spesielt tilrettelagt for bruk i bærbare PC-er, som strømsparende prosessor og enkel tilgang til trådløs kommunikasjon.

Ifølge Maloney vil Centrino etterfølges av Santa Rosa fra første halvår 2007.

Santa Rosa vil tilby bedre ytelse, bedre grafikk, utvidede muligheter for trådløs kommunikasjon, skjerpet sikkerhet og enklere drift. Blant de nye komponentene nevnte Maloney følgende:

  • Prosessoren, med kodenavn Merom, vil ha to kjerner og tillempe den nye Core-mikroarkitekturen som også er gjennomgått på utviklerforumet. Merom ventes å kombinere høyere ytelse med lavere strømforbruk. En tidlig utgave av prosessoren vil være tilgjengelig før årsskiftet, men da som del av dagens Centrino Duo-plattform.
  • Et forbedret grafisk brikkesett, med kodenavn Crestline
  • En WLAN-brikke med kodenavn Kedron, lagt opp etter IEEE-spesifikasjonen 802.11n. Dette er en utvidelse av dagens 11g- og 11a-standarder, med en tidobling av båndbredden til opptil 540 Mb/s.
  • En NAND flash-basert «plattformakselerator», med kodenavn Robson, vil gi langt raskere oppstart av PC-en, og bidra til ytterligere strømsparing.
  • Andre komponenter vil bidra til enklere drift og bedre sikkerhet

Maloney kjørte de første offentlige demonstrasjonene av både Kedron-adapteren og Intels brikke for integrert mobil Wimax (fra IEEE 802.16e, den delen som lar personlig utstyr ta i mot og sende over Wimax). Intel vil tilby mobil Wimax på flere måter. Maloney sa at Intel vil tilby et eget PC-kort for mobil Wimax. Så viste han en ny radioenhet, med kodenavn Ofer, som kombinerer Wimax og WLAN – altså 802.11-standardene – på én brikke. Det kan med andre ord tenkes at Santa Rosa-PC-er vil tilbys i utgaver med og uten integrert Wimax.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.