Sanyo vil ha egen smart mobiltelefon

Bak ryggen på hele bransjen har Sanyo klart å skaffe seg et forsprang når det gjelder såkalte Smart-phones.

Bak ryggen på hele bransjen har Sanyo klart å skaffe seg et forsprang når det gjelder såkalte Smart-phones.

Ikke lenge etter at andre aktører har meldt sitt nærvær i produksjonen av smarte mobiltelefoner kommer Sanyo med et utspill som setter dem også på kartet i denne sammenhengen.

Ifølge The Register er firmaet også den første OEM-produsenten til å vise frem en fungerende prototype under japanske Ceatec.
Aftenposten har også en bildeserie med bilder som skal være den ordentlige telefonen demonstrert av en av Sanyos egne ansatte.


Hybridtelefonen er et samarbeid mellom Sanyo og BIOS-produsenten Phoenix. Ifølge Sanyo skal dette være den første mobiltelefonen med både Bluetooth og USB. Dette er dog, utifra artikkelen i The Register, deler av spesifikasjonene til Symbians Quartz-spesifikasjoner som har vært tilgjengelige i over et halvt år.

Disse spesifikasjonene sier at det skal være en oppreist fargeskjerm med en fjerdedel av oppløsningen til VGA, og integrert telefoni. Ideen er at man skal kunne kommunisere gjennom et trådløst Bluetooth-headset eller et standard handsfree-sett.

The Register skriver videre at det forventes at Sanyos telefon er leveringsklar mot slutten av andre kvartal 2001, noe som vil være over ett år tidligere enn Microsofts StingerPhone, og en god del tidligere enn samarbeidet mellom Palm og Motorola.

Det har florert med bilder frem til nå, men bildene fra Aftenposten kan se ut til å være den ekte varen.

Til toppen