SAP-aksjen ned på skuffende resultater

Tynget av medarbeideropsjoner leverte SAP resultater noe i underkant av forventningene torsdag. Salget av MySAP.com begynner imidlertid å ta seg opp.

Tynget av medarbeideropsjoner leverte SAP resultater noe i underkant av forventningene torsdag. Salget av MySAP.com begynner imidlertid å ta seg opp.

Det tyske softwarelokomotivet SAP leverte kvartalsregnskaper som fikk en blandet mottagelse i går.

Riktignok greide konsernet nesten en fordobling av nettoresultatet til 88 millioner euro. Tredje kvartal i 1999 var imidlertid så svakt at markedet mente dette bare skulle mangle. Forventningene til nettoresultatet lå rundt 110 millioner euro.

Driftsresultatet, ex opsjonsprogrammet STAR, var med 202 millioner euro i tillegg nesten 30 millioner euro under forhåndsestimatene.

Omsetningen de ni første månedene av inneværende år endte på 4,1 milliarder euro, hvilket tilsvarer en vekst på 19 prosent sammenlignet med de ni første månedene av 1999. I tredje kvartal alene var omsetningen på 1,42 milliarder euro hvilket også var noe under estimatene på 1,47 milliarder euro.

Etter ni måneder er dermed konsernets resultat på 260 millioner euro. Dette er 9 prosent under tilsvarende resultat for 1999. Hovedårsaken til denne resultatnedgangen skyldes avsetninger på ikke mindre enn 388 millioner euro i forbindelse med ett opsjonsprogram, STAR, som er rettet mot medarbeiderne i selskapet.

Programvareleverandøren ser nå imidlertid ut til å få noe bedre betalt for satsingen på MySAP.com. Salget av programvarelisenser sto i tredje kvartal for 480 millioner euro, hvorav MySAP.com bidro med 61 prosent. Dette tilsvarer 294 millioner euro.

Ledelsen, representert ved Hasso Plattner, uttrykte ved resultatfremleggelsen også at man forventer solid vekst i fjerde kvartal, tilsvarende den situasjonen selskapet opplevde i fjerde kvartal i fjor.

Analytiker Jörg Natorp i WGZ-Bank var en av de få som valgte å beholde en Outperform anbefaling på aksjen etter å ha studert resultatet. Han begrunner dette, ifølge dpa, med at omsetningen nå vokser hurtigere enn kostnadene. I tillegg stiger lisensinntektene i USA kraftig og selskapet opplever større gjennomslag for MySAP.com.

Natorp var tydeligvis relativt alene om denne oppfatningen. Aksjene i selskapet falt med nesten 9 prosent på New York børsen etter resultatfremleggelsen.

Til toppen