JUSS OG SAMFUNN

SAP avverger kriminalsak

Forlik i den offentlige siktelsen i saken om mislighold av Oracle-lisenser.

13. sep. 2011 - 08:34

I forrige uke ble SAPs datterselskap TomorrowNow siktet av USAs justisdepartement for tolv ulike lovbrudd i saken om mislighold av Oracle-lisenser. Saken er også gjenstand for en sivilrettslig prosess, der en føderal domstol nylig underkjente en kjennelse som påla SAP å betale 1,3 milliarder dollar til Oracle. De to prosessene – den strafferettslige og den sivilrettslige – lever hvert sitt lik.

I den strafferettslige prosessen er selskapet TomorrowNow den eneste siktede. Reuters melder i dag at morselskapet SAP har inngått et forlik med justisdepartementet. Ifølge Reuters innebærer avtalen at prosessen blir trukket mot at SAP betaler 20 millioner dollar.

Avtalen må godkjennes av en domstol for å bli gyldig. Det ventes å skje i en høring i morgen.

I den sivilrettslige delen av TomorrowNow-saken er erstatningen som SAP må betale til Oracle, redusert til 272 millioner dollar. Oracle har anket avgjørelsen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.