KARRIERE

SAP-direktør slutter brått

Visjonæren bak Hana-plattformen gikk på dagen.

Børsen reagerte negativt på at teknologisjef Vishal Sikka slutter i SAP.
Børsen reagerte negativt på at teknologisjef Vishal Sikka slutter i SAP. Bilde: Imago/Hoffmann/All Over Press
5. mai 2014 - 15:21

SAP kunngjorde søndag at styremedlem og direktør for produkter og innovasjon, Vishal Sikka (46) har sagt opp stillingen sin med umiddelbar virkning.

Det oppgis at han slutter av personlige årsaker, og at de skilles som venner.

Tyske SAP er leverandør av forretningsprogramvare og Europas eneste virkelige IT-gigant. Det vekker oppsikt når en teknologisjef og visjonær av Sikkas kaliber slutter brått.

Nyheten fikk selskapets aksjekurs til å falle med over 2,5 prosent. SAP er notert blant annet i Frankfurt og på Wall Street i New York.

46-åringen var nøkkelperson bak nyskapningen Hana (High-performance Analytic Appliance), selskapets i-minne-teknologi for sanntids dataanalyse.

Hana er en plattform SAP har satset svært mye på. Det er Sikka som har stått øverst på barrikadene for å bringe teknologien til markedet, og han var leder for utviklingen av dette flaggskip-produktet, som han også selv presenterte på lanseringer.

I gårsdagens melding skriver SAP at direktørene Robert Enslin og Bernd Leukert gis utvidede oppgaver ved at de får plass også i selskapets styre. Ytterligere et par ledere har fått opprykk.

TechCrunch har pratet med en bransjeanalytiker som tror kunngjøringen representerer et maktskifte i SAP på styrenivå. Det heter seg at endringene er betydelige. Avgåtte Vishal Sikka var av mange regnet som en mulig kandidat til konsernsjef i SAP på et senere tidspunkt.

SAP har i dag to sidestilte toppsjefer i Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe. Ifølge Wall Street Journal er det ventet at McDermott overtar som eneste toppsjef etter en generalforsamling 21. mai.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.