SAP dundrer til med høy vekst

Aksjen spratt 5 prosent opp da de foreløpige tallene ble kjent.

SAP dundrer til med høy vekst
Jim Hagemann Snabe, sidestilt toppsjef i SAP sammen med Bill McDermott, mener framgangen skyldes SAPs kundesentrerte strategi for fornyelse. Bilde: Sean Gallup/Getty Images / All Over Press

SAP har sluppet foreløpige tall for andre kvartal. Endelige tall kommer 24. juli. De foreløpige tallene viser enda sterkere vekst enn analytikerne hadde forespeilt. SAP-aksjen spratt 5 prosent opp da de ble kjent.

SAP beretter om tosifret vekst overalt i geografien. Kjerneforretningen betegnes som «solid», og nye «kategorier» – les nettskyen og Hana («High-performance Analytic Appliance», se SAP tilbyr superrask analyse-maskin) – opplever «usedvanlig etterspørsel».

Sammenliknet med andre kvartal i fjor økte omsetningen med 18 prosent til 3,90 milliarder euro. Driftsresultatet økte med 7 prosent til 920 millioner euro. Det gjenspeiler et fall i driftsmargin, som SAP tallfester til 2,4 prosentpoeng, fra 26,9 prosent til 23,6 prosent.

Nedgangen i driftsmargin forklares dels med vedvarende virkning av kjøpet av SuccessFactors i desember i fjor, dels med at staben er økt med 1 552 årsverk i andre kvartal, «for å fange opp framtidige muligheter for vekst».

Kommentarer i finanspressen peker på at SAP går mot strømmen: Konkurrentene er i større grad preget av vanskelige forhold i markedet for forretningsapplikasjoner. SAP tjener nå på at de var tidlig ute i nettskyen, et område der erkekonkurrenten Oracle har varslet at de akter å bli «først og størst på planeten».

Les mer om: