SAP dundrer til med høy vekst

Aksjen spratt 5 prosent opp da de foreløpige tallene ble kjent.

Jim Hagemann Snabe, sidestilt toppsjef i SAP sammen med Bill McDermott, mener framgangen skyldes SAPs kundesentrerte strategi for fornyelse.
Jim Hagemann Snabe, sidestilt toppsjef i SAP sammen med Bill McDermott, mener framgangen skyldes SAPs kundesentrerte strategi for fornyelse. (Bilde: Sean Gallup/Getty Images / All Over Press)

Aksjen spratt 5 prosent opp da de foreløpige tallene ble kjent.

SAP har sluppet foreløpige tall for andre kvartal. Endelige tall kommer 24. juli. De foreløpige tallene viser enda sterkere vekst enn analytikerne hadde forespeilt. SAP-aksjen spratt 5 prosent opp da de ble kjent.

SAP beretter om tosifret vekst overalt i geografien. Kjerneforretningen betegnes som «solid», og nye «kategorier» – les nettskyen og Hana («High-performance Analytic Appliance», se SAP tilbyr superrask analyse-maskin) – opplever «usedvanlig etterspørsel».

Sammenliknet med andre kvartal i fjor økte omsetningen med 18 prosent til 3,90 milliarder euro. Driftsresultatet økte med 7 prosent til 920 millioner euro. Det gjenspeiler et fall i driftsmargin, som SAP tallfester til 2,4 prosentpoeng, fra 26,9 prosent til 23,6 prosent.

Nedgangen i driftsmargin forklares dels med vedvarende virkning av kjøpet av SuccessFactors i desember i fjor, dels med at staben er økt med 1 552 årsverk i andre kvartal, «for å fange opp framtidige muligheter for vekst».

Kommentarer i finanspressen peker på at SAP går mot strømmen: Konkurrentene er i større grad preget av vanskelige forhold i markedet for forretningsapplikasjoner. SAP tjener nå på at de var tidlig ute i nettskyen, et område der erkekonkurrenten Oracle har varslet at de akter å bli «først og størst på planeten».

Til toppen