BEDRIFTSTEKNOLOGI

SAP: Effektiv ledelse krever ferske data

Med ny teknologi kan omsetning og trender følges i sanntid.

19. mai 2011 - 12:51

Fra 15. til 18. mai holdt SAP sin store samling Sapphire for kunder og partnere, i Orlando i delstaten Florida.

Et av hovedtemaene var tilrettelegging av forretningssystemer med tanke på «real-time business», det vil si bedriftsledelse i sanntid. Materiale fra Sapphire er tilgjengelig på et eget nettsted.

Bedriftsledelse i sanntid krever at forretningsdata må være tilgjengelig for analyse i samme øyeblikk som de skapes eller registreres. Omsetning, markedsføring, produksjon, lagerbeholdning med mer skal kunne følges direkte, og man skal alltid ha et oppdatert grunnlag for å se trender og risiko.

Bedriftsledelse i sanntid krever muligheten til å holde all forretningsdata i minne samtidig, slik at de kan analyseres straks, uten omfattende overføringer av data fra disk til minne. SAP mener å ha løst denne utfordringen gjennom sin maskin for «in-memory analytics», Hana («High-performance Analytic Appliance»). Det dreier seg om spesialisert programvare som leveres ferdig installert på bestemte servere fra SAPs partnere, som Dell, Fujitsu, HP og IBM. Partnerne bistår med installasjon og support.

Hana ble offisielt lansert i desember, og loves allment tilgjengelig fra juni. I et intervju med digi.no i mars forklarte Timo Elliott, SAP Senior Director of Business Intelligence Strategy, at en versjon 2.0 av Hana er under utvikling, der man kjører både ERP og analytiske applikasjoner samtidig på sanntidsdata i minne på samme maskin.

På Sapphire la SAP fram erfaringene fra pilotbrukerne av Hana, blant dem Bosch & Siemens Home Appliances Group, Colgate-Palmolive og Lenovo. Alle framhever fordelene ved å kunne stole på at analysene de gjør, alltid gjenspeiler faktiske forhold, siden de aldri utføres på data som ikke lenger er aktuell. En studie fra Oxford Economics, Real-time Business (pdf, 21 sider), av store bedrifter som har implementer ulike løsninger for tilnærmet sanntids analyse av forretningsdata framhever hvor bedre innsikt slår ut i både økt omsetning og reduserte kostnader.

Blant Hana-relaterte nyheter på Sapphire er lanseringen av en «Rapid Deployment»-løsning for Hana som gjør at den kan settes i drift i løpet av seks til åtte uker.

SAP lanserte versjon 10.0 av BusinessObjects EPM («enterprise performance management») på Sapphire. Den nye versjonen, i likhet med nye utgaver av andre av selskapets analytiske applikasjoner, er tilrettelagt for Hana, samtidig som den har utvidede muligheter for mobile brukere.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.