BEDRIFTSTEKNOLOGI

- SAP er ikke spesielt knyttet til Exchange

GartnerGroup skriver i en betenkning at det ikke er noen teknologisk gevinst å hente ved å nytte Exchange-gruppevare i R/3-miljøer, trass i det Microsoft og SAP hevder i sin markedsføring.

Eirik Rossen
27. apr. 1999 - 06:11

GartnerGroup mener at mange SAP-kunder har fått det inntrykket at de bør velge Microsoft Exchange som gruppevare framfor konkurrerende leverandører, på grunn av det disse selskapene markedsfører som en spesiell forbindelse mellom de to produktene.

Betenkningen fra Gartner forklarer at SAP tilbyr brukere av R/3-klienten både elektronisk post og arbeidsflyt. Innenfor SAP-systemet er disse tjenestene kun i begrenset grad tilgjengelig for medarbeidere som det ellers ikke er grunn til å belaste med en klient til det svært så omfattende økonomisystemet R/3. Derfor er det naturlig for SAP-kunder å prøve å få dekket sine gruppevare-behov gjennom andre varer som kan integreres godt med R/3.

Flere konkurrenter tilbyr vel så god integrering med R/3 som Microsoft, skriver Gartner, og nevner Lotus spesielt.

Argumentet til SAP og Microsoft om at Exchange-løsningen er best fordi den får support direkte fra SAP, mener Gartner er uholdbar.

Lotus' support er likeverdig i kvalitet og andre egenskaper. Dessuten er arbeidsflyt-egenskapene til Notes/Domino kraftigere enn dem i Exchange. Gartner peker på at denne svakheten hos Exchange kan kompenseres ved å velge arbeidsflytprodukter fra en tredje part.

Teknologisk er ikke R/3 lagt opp med tanke på bedre integrasjon med Microsofts verden enn med andre, hevder Gartner. Objekthåndteringen kan velges fritt som COM eller CORBA. R/3-klienten finnes i en versjon som integrerer utmerket med Microsoft-verktøy, men denne integreringen gjelder også for enhver applikasjon som nytter ActiveX eller OLE/2. Dessuten finnes R/3-klienten i en annen versjon som er 100 prosent ren Java.

Gartner går gjennom forholdet mellom Microsoft og SAP og konkluderer med at dagens markedsføringsallianse etter hvert - innen 2003 med sannsynlighet 70 prosent - vil endre seg til full konkurranse. Årsaken er at da vil mer langsiktige stridsspørsmål som kontroll over klienter for håndtering av nøkkeldata definere forholdet mellom toneangivende programvarehus. En annen måte å si dette på, er at det er begrenset hvor lenge Microsoft vil overlate formidlingen av SAP-data til en egen R/3-klient.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.