SAP fortsetter å ri to hester

SAP har avsannet en rapport i Financial Times som gikk ut på at selskapet vil kutte ut Microsofts .Net til fordel for J2EE.

SAP har avsannet en rapport i Financial Times som gikk ut på at selskapet vil kutte ut Microsofts .Net til fordel for J2EE.

Det er allment anerkjent at i den grad det pågår en krig i programvarebransjen i dag, gjelder det hva som skal være plattformen for webtjenester ("web services"), Microsoft .Net eller Java, nærmere bestemt J2EE ("Java 2 Enterprise Edition").

Det vakte oppsikt da Financial Times nylig kunne fortelle at SAP allerede skal ha bestemt seg for å kutte ut .Net, lenge før plattformen er endelig spesifisert.

En talsmann for SAP sier til Reuters at selskapet står fast på sin prinsipielle beslutning om å gjøre sine systemer åpne og kompatible med alle store plattformer. Dette begrunnes med behovet for ikke å tvinge plattformvalg over på kunden.

Mange tredjeparts leverandører gjør det mulig å integrere andre applikasjoner mot SAP, som er en egen plattform for store økonomisystemer, med et eget programmeringsspråk, BAPI. SAP opprettet en Java-avdeling i fjor for å lette integrasjon mot applikasjonsservere fra BEA og andre, men denne avdelingen har ennå ikke levert noe som er kommersielt tilgjengelig.

Neste uke avholder SAP en internasjonal konferanse for tredjepartsutviklere i Los Angeles. Da vil selskapet blant annet gjøre nærmere rede for sin plattformstrategi.

Til toppen